tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Dani otvorenih vrata EU projekata

11 godina s Vama!

Dani otvorenih vrata EU projekata

Foto: MRRFEU
Pozivaju se svi zainteresirani građani da posjete Dane otvorenih vrata te se upoznaju sa EU projektima diljem Hrvatske 
U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koji se održavaju na više od 60 lokacija na području Hrvatske u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2017. godine.

Na Danima otvorenih vrata svi će se posjetitelji imat priliku upoznati s brojnim projektima sufinanciranim sredstvima iz fondova Europske unije. Tako će uz stručno vodstvo projekta i slobodan ulaz posjetitelji 08. 05. obići muzej Aquatika u Karlovcu, doznati kako je tekao projekt Coworking centra u Zadru, a u Virovitici će se posjetitelji upoznati sa proizvodnim mogućnostima Panonskog drvnog centra kompetencija, svi obilasci organizirani su od 10h.

3LHD_224_Karlovac_Aquarium_photo_by_Jure_Zivkovic_16_Custom Dani otvorenih vrata EU projekata
Muzej Aquatika

Projekt_37 Dani otvorenih vrata EU projekata
Panonski drvni centar kompetencija

Idućeg dana, 09.05. održati će se Dan otvorenih vrata u Razvojno&Inovacijskom centru AluTech u Šibeniku s početkom u 09h, a istog dana predstavlja se i projektna dokumentacija novog sveučilišnog programa na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu u 12h, o čemu smo pisali ovdje.

Projekt_40 Dani otvorenih vrata EU projekata
Novi studentski kampus u Rijeci

U Rijeci će se održati predstavljanje novih objekata studentskog kampusa 12.05. s početkom u 10h.

Dana 13.05. biti će interesantno u šibenskoj županiji, gdje će uz slobodan ulaz od 09 do 15h biti omogućena posjeta Memorijalnom centru Fausta Vrančića na otoku Prviću, a u 11h organiziran je stručni obilazak lokacije Kanala sv. Ante, istog je dana u Zagrebu organiziran posjet Zoološkom vrtu uz ograničen broj slobodnih ulaznica.  U Zadru će istovremeno biti predstavljen E-mobil - ekološki usmjeren i moderniziran kurikulum za automehatroničare, ovo predstavljanje će se održati na parkiralištu ispred strukovne škole Vice Vlatkovića.

memorijalni_centar_Fausta_vrania Dani otvorenih vrata EU projekata
Muzej Fausta Vrančića na otoku Prviću

Projekt_26_1 Dani otvorenih vrata EU projekata
Kanal sv. Ante u Šibeniku

“Pozivam sve zainteresirane građane da nam se pridruže na Danima otvorenih vrata EU projekata! Iskoristite priliku i u razdoblju od 6.-13. svibnja 2017. posjetite brojne EU projekte u Republici Hrvatskoj, razgovarajte s osobama uključenima u pripremu i provedbu projekata i doznajte sve što vas zanima o realizaciji projektne ideje i financiranju EU projekata te sudjelujte u brojnim aktivnostima i prigodnom programu.”, kazala je ministrica Žalac

Riječ je o projektima koji su svojom uspješnom provedbom dali značajan doprinos razvoju u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

Kroz raznovrstan informativni, edukativni i zabavni sadržaj svi zainteresirani posjetitelji dobit će uvid u način na koji uspješni projekti mogu djelovati kao pokretači gospodarskog rasta i razvoja na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini.

 Više informacija o uključenim projektima, kao i detaljan raspored događanja, možete pronaći na strukturnifondovi.hr/dani-otvorenih-vrata-eu-projekata

Posjetite projektne lokacije i saznajte što je sve moguće ostvariti uz potporu fondova Europske unije
Publisher:
gradimozadar.hr