tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Drvo kao podna obloga u kupaonici

11 godina s Vama!


Drvo kao podna obloga u kupaonici

Drvo u vašoj kupaonici
Foto:
Vaša kupaonica postati će prava oaza mira i topline odaberete li drvo kao podnu oblogu. Investicijom u termičke komore tvrtka Galeković oplemenila je drvo, te ga učinila prihvatljivim materijalom za vlažne prostore poput kupaonica.
Naime, nekada ste morali istraživati materijale drva koji najbolje regiraju s vodom, potom planirati postavljanje drvenih letvi s razmakom kako bi se uslijed visoke vlage one mogle širiti i skupljati. Danas se ugradnja izvodi sa gumom, koja se postavlja između letvica kako se voda ne bi zavlačila između ili ispod letvica. Na ovaj način parket može ''odraditi'' uslijed navlačenja i otpuštanja vlage bez ikakvih posljedica poput dizanja ili koritavljenja parketa. Tako postavljeni parket izgledom podsjeća na brodsku palubu, a osim u kupaonicama može se izvoditi i u svim ostalim prostorima.

Kod odabira vrste drveta, tvrtka Galeković preporučuje termo hrast ili termo jasen, kao najpogodnije po svojstvima, zbog povećane otpornosti na vlagu i dimenzijske stabilnosti. Za završni zaštitni sloj preporučuju uljne premaze, koji će vam pružiti potpuno prirodno okruženje . Na taj način drvo u kupaonici zaista će disati sa vama, usudite se isprobati ga!