tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Otvoren KvartArt i izložba (g)radionice

11 godina s Vama!

Otvoren KvartArt i izložba (g)radionice

Po prvi puta organiziran urbani zadarski festival na Voštarnici
KvartArt je urbani zadarski festival koji se po prvi puta održava od 02. do 17. lipnja 2017. godine na području Voštarnice, odnosno bivše vojarne u ulici Stjepana Radića u organizaciji Grada Zadra u suradnji s Udrugom Eko-Zadar, Koncertnim uredom Zadar, Društvom zadarskih arhitekata, Gradskom knjižnicom Zadar uz mnogobrojne druge zadarske udruge, građanske inicijative i pojedinaca.

kvartart_Zadar_25 Otvoren KvartArt i izložba (g)radionice
Petar Kozina izložene je radove predstavio gradonačelniku Branku Dukiću

U sklopu festivala održava se i izložba radova arhitektonskih prijedloga revitalizacije prostora bivše vojarne u ulici Stjepana Radića, poznatija kao (g)radionica, a izložene radove je gradonačelniku Branku Dukiću predstavio arhitekt Petar Kozina. U sklopu festivala također se održava i izložba urbane fotografije. 

kvartart_Zadar_5 Otvoren KvartArt i izložba (g)radionice
U sklopu festivala održava se izložba urbane fotografije

Festival se financira sredstvima Europske unije i Grada Zadra u sklopu međunarodnog projekta „Living streets“ iz programa LIFE, a u kojemu je Grad Zadar projektni partner.

kvartart_Zadar_14 Otvoren KvartArt i izložba (g)radionice
Cilj festivala je promicanje ulice kao prostora za druženje, upoznavanje i razonodu

Cilj projekta je promoviranje javnog prostora te podizanje razine svijesti o promišljanju ulica kao rezidencijalnih zona namijenjenih prvenstveno stanovnicima, susjedima i obiteljima koje žive u tim ulicama te ponovnom skretanju pažnje na ulicu koja je dvorište, prostor za druženje, upoznavanje i razonodu.
Bogati programa obuhvaća 12 dana u razdoblju od 02. do 17. lipnja 2017.
Publisher:
gradimozadar.hr