tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Dizajn & kolači drugi dio

11 godina s Vama!

Dizajn & kolači drugi dio

Foto: Coffee and cake
Može li se više uopće zamisliti prostor u kojem kušate odlične kolače i kavu, a da nije upotpunjen ugodnim ambijentom i vrhunskim dizajnom kakav se viđa u svjetskim metropolama?
Kako zadarska ugostiteljska scena svake godine donosi novosti, te vrvi dizajnerski osmišljenim prostorima, koji osim odlične kave jedinstvenom ponudom mame posjetitelje na svakodnevne dolaske, tako je nastavak uspješne priče Coffee and cake samo dokaz da se Zadar polako nameće kao konkurentno urbano središte, koje se osim sezonskog turizma ističe raznolikošću ponude i tijekom cijele godine.

coffee_and_cake_2_4 Dizajn & kolači drugi dio
Vlasnik je samostalno osmislio kompletan interijer

Upravo je osobni pristup uređenju prostora prožet ljubavlju prema dizajnu donio nastavak Coffee and cake-a u našem Gradu. Nastavši tako što je prvotno zamišljen mali proizvodni pogon proširen mjestom za uživanje u proizvodima.

-Kako se otvorila prilika za najmom poslovnog prostora, odlučili smo ovdje napraviti proizvodnju, a obzirom da je prostor već smješten na prometnici, otvaranje kafića bilo je sasvim logičan slijed.- objašnjava vlasnik.

coffee_and_cake_2_7 Dizajn & kolači drugi dio
Kako se prostor nalazi na prometnici otvaranje kafića bilo je logičan slijed

Uređenju je pristupio na način da se uz manji budget osmisli kompletan interijer. Zadržan je pritom stari mramorni pod, zidovi su obloženi samo žbukom, koja je izbrušena, ispuhana i premazana impregnacijom. Gotovo čitav prostor osmišljen je na licu mjesta, kazuje dalje vlasnik. Čak je i šank trebao stajati na L, a kad je stigla vitrina, okrenuli su je u ravninu i slučajno se sve savršeno uklopilo.

coffee_and_cake_2_1 Dizajn & kolači drugi dio
Zidovi su obloženi žbukom sa zaštitnim premazima

Osim što je vlasnik samostalno osmislio čitav interijer, unutarnja reklama Coffee and cake također je njegov autorski rad, a izrađena je od najobičnijih žarulja.

coffee_and_cake_2_6 Dizajn & kolači drugi dio
Znak Coffee and cake autorski je rad vlasnika

Kompletan interijer opremljen je namještajem iz El rustica; drvene police, stolice, stolovi, šank, a rasvjetu je radila tvrtka Lika svjetlo d.o.o.

Rezultat je složit ćemo se ugodan ambijent i odličan dizajn, a osim uživanja u prekrasnom interijeru na ovom mjestu možete kušati i veliki izbor kolača izrađenih od pravog mascarponea, pistacija, s mnogo čokolade, s biskvitom od zobenih pahuljica, a sve to je proizvedeno upravo u vlastitom proizvodnom pogonu.

coffee_and_cake2 Dizajn & kolači drugi dio
Publisher:
gradimozadar.hr