tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Višestoljetna rezidencija Hortus obogaćena modernim elementima

11 godina s Vama!

Višestoljetna rezidencija Hortus obogaćena modernim elementima

Susret povijesti i moderne dogodio se u rezidenciji Hortus, vili iz 16. stoljeća smještenoj u mjestu Modica na Siciliji
Predmetom opsežnog projekta obnove u Anima Sud studiu, bila je i grupa Euromobil sa svojom Glow-e Désirée predimenzioniranom sofom Marca Sadlera.

Hortus_Modica_residencija_4 Višestoljetna rezidencija Hortus obogaćena modernim elementima

Smještena u povijesnom dijelu grada Modice, tik uz baroknu katedralu San Georgio, Hortus neodoljivo podsjeća na stanovanje u mediteranskom vrtu u ranom 16. stoljeću. Nedavno obnovljena u elitni turistički smještaj, unutrašnjost je organizirana oko izvornog rasporeda, a sastoji se od tri trosobna apartmana, dnevnog boravka, prostrane kuhinje s otokom, te vinskog podruma smještenog u drevnom spremištu za vodu iskopanom na završetku stijene.

Hortus_Modica_residencija_16 Višestoljetna rezidencija Hortus obogaćena modernim elementima

Désiréove Glow-in sofe, sa svojim velikim, mekano oblikovanim završecima punjenim perjem, odabrane su za ovaj projekt. Glow-in se može mijenjati, tako da proizvede različite kompozicije umetanjem otoka, dodataka za odmaranje nogu, te centralnih i bočnih komada, sa ili bez naslona za ruke. Riječ je o bezvremenskom dekoru interijera, prepravljenom kako bi se idealno uklopio u najklasičniji ambijent.

Hortus_Modica_residencija_2 Višestoljetna rezidencija Hortus obogaćena modernim elementima

Ipak, rješenja interijera Désirée dokazuju fleksibilnost i originalnost i savršeno se uklapaju u povijesni kontekst, veličajući ljepotu i šarm prošlosti ne odustajući od praktičnosti i dizajna modernog doba.
Publisher:
gradimozadar.hr