tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Dodijeljena sredstva za energetsku obnovu 32 višestambene zgrade

11 godina s Vama!

Dodijeljena sredstva za energetsku obnovu 32 višestambene zgrade

Foto: MGIPU
Potpisana prva 32 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu višestambenih zgrada
Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, uz prisustvo v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prof. dr. sc. Ljubomira Majdandžića potpisao je i uručio korisnicima prve Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Energetska obnova višestambenih zgrada“.

Potpisana su prva 32 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji će se temeljem navedenih Ugovora dodijeliti korisnicima iznosi preko 66 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

MGIPU_1 Dodijeljena sredstva za energetsku obnovu 32 višestambene zgrade

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar prije potpisivanja ugovora ponovio je rezultate Poziva, naglasivši kako je zaprimljeno 649 prijava, od kojih kriterije zadovoljava 596. Dodao je i da iznos ukupne investicije iznosi preko milijardu kuna, a više od 560 milijuna kuna čine bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj.

V.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prof. dr. sc. Ljubomir Majdandžić rekao je kako prolaznost projekta iznosi visokih 92%, te je upozorio predstavnike upravitelja da u sklopu ovog Poziva imaju rok od 18 mjeseci da projekte i završe. 

Podsjećamo kako je 17.listopada 2016. godine otvoren poziv na dostavu projektnih prijedloga 'Energetska obnova višestambenih zgrada'. Svrha Poziva je provedba mjera energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u višestambenim zgradama koje će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje kroz integrirani pristup.

U okviru ovog Poziva iz EFRR-a predviđena su sredstva ukupne vrijednosti 152.000.000 kuna, koja su nakon odobrenja Upravljačkog tijela povećana kako bi se mogle sufinancirati sve prijave koje su zadovoljile kriterije prihvatljivosti u ukupnom iznosu od oko 560 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Poziv je zatvoren 31. siječnja 2017. godine.
Publisher:
gradimozadar.hr