tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Snježana Turalija nova je članica Upravnog odbora Svjetskog savjeta za zelenu gradnju

10 godina s Vama!

Snježana Turalija nova je članica Upravnog odbora Svjetskog savjeta za zelenu gradnju

Snježana Turalija, izvršna direktorica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju pridružila se ključnim globalnim liderima zelene gradnje u Upravnom odboru Svjetskog savjeta za zelenu gradnju

Snježana Turalija, izvršna direktorica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, pridružila se vrlo utjecajnoj skupini svjetskih lidera u građevinskoj industriji i zgradarstvu kao član Upravnog odbora Svjetskog savjeta za zelenu gradnju.

Snježana je imenovana u Upravni odbor na temelju njenog istaknutog vodstva i iznimne predanosti u promicanju globalnog pokreta zelene gradnje te posvećenosti za poboljšanje održivosti zgrada, kako u Hrvatskoj tako i na globalnoj razini.

usgbc_23732814_Custom Snježana Turalija nova je članica Upravnog odbora Svjetskog savjeta za zelenu gradnju

Terri Wills, izvršna direktorica Svjetskog savjeta za zelenu gradnju, je izjavila: "Snježana je pokazala izvrsno vodstvo na području održivosti i zagovaranju te promicanju zelene gradnje kao jednog od najučinkovitijih odgovora na klimatske promjene. Naš Upravni odbor je utjecajna skupina svjetskih stručnjaka i predvoditelja tržišta koji nadziru rad Svjetskog savjeta za zelenu gradnju te osiguravaju provođenje globalne misije Savjeta u vidu promicanja trendova vezanih uz zelene zgrade za svakoga i svugdje. Snježana je zaslužila svoje mjesto u Odboru kroz izuzetnu predanost i stručnost koju je iskazala na području održivosti u sektoru graditeljstva, te se veselim suradnji s njom i ostalim kolegama članovima Upravnog odbora kako bi ta misija postala stvarnost."

Promoviranje novih zelenih trendova u zgradarstvu i građevinarstvu, Snježana Turalija započela je 2011. godine kao članica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju. 2012. godine postaje izvršna direktorica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, a istodobno se i sama obrazuje o pozitivnim aspektima zelenih zgrada kroz cjelogodišnji obrazovni program Green Building Professional, interaktivne radionice Green Lab i edukativne programe vezane uz međunarodne certifikata zelene gradnje

- LEED, BREEAM i DGNB. Od 2012. Snježana Turalija uključena je i u rad Europske regionalne mreže Svjetskog savjeta za zelenu gradnju u području politika održivosti, zelene gradnje u kontekstu obrazovanja, promotivnih kampanja i projekata EU.

Područje interesa Snježane Turalije kroz poslovnu karijeru obilježeno je razvojem ekonomskih, ekoloških i u svakom smislu održivih strategija, pomažući državnom i nevladinom, ali ponajviše poslovnom sektoru u fazi provedbe strategije.

ST_foto_Custom Snježana Turalija nova je članica Upravnog odbora Svjetskog savjeta za zelenu gradnju
"Članstvo u Upravnom odboru najveće globalne udruge koja radi na pitanjima zelene i gradnje, zaštite okoliša, te time zdravlja i dobrobiti za ljude širom svijeta, čast je, velika odgovornost i uzbudljiv izazov pri prijenosu znanja od Savjeta za zelenu gradnju iz više od 75 zemalja u Hrvatsku", kaže Snježana nakon izbora.

Upravni odbor Svjetskog savjeta za zelenu gradnju sastoji se od  visoko pozicioniranih predstavnika 15 Savjeta za zelenu gradnju koji djeluju širom svijeta – Americi, Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji, Finskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Sjevernoj Africi, Indiji, UAE, Peruu, Columbiji. Uloga Odbora je da savjetuje i nadgleda organizacijsku strategiju i upravljanje Svjetskog savjeta za zelenu gradnju, te da osigura učinkovito djelovanje Savjeta i njegovih članica kao neprofitne organizacije u pružanju i provođenju njegove misije diljem svijeta.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju koji u Hrvatskoj djeluje od 2009. godine,  etablirani je član Svjetskog savjeta za zelenu gradnju od 2015. godine, a na ovogodišnjoj sjednici Skupštine održanoj u Zagrebu redovni članovi udruge odabrali su novo vodstvo – članove Upravnog odbora na mandat od 2 (dvije) godine. S najvećim brojem glasova za predsjednicu Upravnog odbora je izabrana mr sc Petra Škevin, direktorica HPB nekretnina doo, za potpredsjednike su izabrani dr sc Vlasta Zanki, direktorica HEP ESCO doo i Arn Willems, direktor GTC Nekretnine Zagreb dok je od ove godine u ulozi rizničarke Goranka Tropčić Zekan, direktorica Klimaproing doo.

Za članove Upravnog odbora jednoglasno su izabrani predstavnici renomiranih tvrtki iz sektora graditeljstva i investicija u Republici Hrvatskoj i šire - Daniel Domini, Saint-Gobain građevinski proizvodi Hrvatska d.o.o.; Kajo Ferić, Cemex d.d. (izabran 2016. na dvogodišnji mandat);

Mr. sc. Hrvoje Kvasnička, Bricmore d.o.o.; Mario Opačak, Vaillant d.o.o.; Danijela Poljak, HŽ Infrastruktura d.o.o.; Sandro Vlačić, Rockwool d.o.o.; Domagoj Vranješ, Vita Projekt d.o.o. – Član Upravnog odbora (izabran 2016. na dvogodišnji mandat).

Počasna članica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju je Vedrana Likan, direktorica Colliers Advisory d.o.o.

Ključni cilj rada udruge je predvoditi transformaciju hrvatskog tržišta graditeljstva i nekretnina prema održivosti, promovirajući programe zelene gradnje i tehnologije, međunarodne certifikate LEED, BREEAM i DGNB, kao i integraciju dostupnih i stečenih znanja, iskustva i spoznaja o zelenoj gradnji u projektiranje i dizajn, te izvođenje i funkcioniranje građevina u Hrvatskoj. Trenutno udruga ima 115 aktivnih članova iz područja gospodarstva, institucija, javne uprave te akademske i studentske zajednice.
Publisher:
gradimozadar.hr