tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Ljetna škola arhitekture i urbanizma u Zadru

11 godina s Vama!

Ljetna škola arhitekture i urbanizma u Zadru

Foto: Geoportal
U Zadru će se i ove godine održavati ljetna škola arhitekture i urbanizma
Nakon prošlogodišnje ljetne škole, koja je održana na temu Grad i njegovo zaleđe, ove će se godine ljetna škola arhitekture i urbanizma koncentrirati na grad Zadar. Riječ je o četverogodišnjem projektu na temu povijesnih središta, suvremenog grada i održivog turizam.

Organizatori su Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Zagrebu, Društvo arhitekata Zadra, Ljetna škola arhitekture i urbanizma.

Radionica će biti na temu JAVNI PROSTORI GRADA – TRADICIJA I SUVREMENE POTREBE, te će se održavati u Zadru u razdoblju 24. – 31. 08.2017. na lokaciji Novi Kampus.

Voditelji su:
Prof.dr.sc. Tihomir Jukić, AF_Studij arhitekture i urbanizma
Prof.dr.sc. Feđa Vukić, AF_Studij dizajna
Doc.dr.sc. Božena Krce Miočić, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti 

Projektom će biti obuhvaćene lokacije u centralnim i rubnim dijelovima grada. Neke od lokacija su okoliš zgrada Solidarnosti, te prostor ispred crkve u Arbanasima, kao i onaj kraj crkve na Bokanjcu.

S obzirom kako je turizam postao temelj privređivanja u gradu Zadru  koji je povijesni i suvremeni grad, ljetna radionica interdisciplinarno aktualizira potencijal urbanog i suburbanog prostora u svrhu stvaranja njegove revalorizacije i stvaranja prijedloga za razvoj prostora i razvoj turističkih aktivnosti na razini koja je održiva u smislu uvažavanja uobičajenih životnih procesa u gradu.

Teme poput identiteta, tradicije biti će temelj raspravama kojima bi trebale dominirati i teme poput inovativnosti, kreativnosti i inkluzije. Upravo interdisciplinarni pristup, kao i interdisciplinarno sastavljeni radni timovi (studenti arhitekture i urbanizma, ekonomije, marketinga, turizma, geografije, agronomije...), kao i njihovi voditelji različitog obrazovanja, backgrounda i senzibiliteta za društvo i prostor, jedini je moguć ako se žele sagledati svi činitelji u prostoru. Fokus ljetne radionice je istražiti tradicijske, suvremene, fizičke simboličke i infrastrukturne potencijale prostora, razviti ih na razini projektnih ideja te ih ponuditi za aktualizaciju u novom kontekstu turističke revalorizacije koja bi uspostavila sadržaje održive u odnosu na svakodnevni život.

Već su prijavljena 23 polaznika različitih struka, no još su otvorene prijave za sve studente zadarskog i zagrebačkog sveučilišta.
Publisher:
gradimozadar.hr