tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Otvorena kuća Velebita

11 godina s Vama!

Otvorena kuća Velebita

Foto: MRRFEU
Posjetiteljski centar Nacionalnog parka Sjeverni Velebit kuća Velebita otvoren je dana 02.08.2017. za javnost!
 Ministrica Žalac prisustvovala je otvorenju Kuće Velebita – posjetiteljskog centra Nacionalnog parka Sjeverni Velebit pritom kazavši: -Ovaj će projekt privući nove posjetitelje, proširiti turističku ponudu Ličko-senjske županije i osigurati nova radna mjesta-

Novoizgrađeni posjetiteljski centar, projekt je vrijedan 30,9 milijuna kuna te je isti sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007-2013. Cilj je projekta unaprijediti uvjete za razvoj turizma u Ličko-senjskoj županiji etablirajući Krasno i Nacionalni park Sjeverni Velebit kao jedinstvenu destinaciju koja prirodno povezuje kontinentalnu i priobalnu turističku ponudu Županije.

U ime domaćina, prisutnima se uvodno obratila ravnateljica Nacionalnog parka Sjeverni Velebit Mirjana Javor te istaknula da će novi centar omogućiti još kvalitetniju prezentaciju prirodnih i kulturnih vrijednosti Sjevernog Velebita i turističkih sadržaja čitave Ličko-senjske županije. U „Kući Velebita“ posjetitelji će imati priliku saznati informacije o klimi, ekosustavima, vrstama, kulturnoj baštini i geološkim osobitostima Nacionalnog parka Sjeverni Velebit te će im se također približiti proces nastanka jama i spilja, kao i povijest njihova istraživanja.

Kua_Velebita_5 Otvorena kuća Velebita

Ministrica Žalac u svojem je obraćanju pozdravila sve prisutne u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića te čestitala Ličko−senjskoj županiji, ravnateljici Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

-Zajednički cilj Vlade Republike Hrvatske i jedinica lokalnih i regionalnih te područnih samouprava je poticanje gospodarskog razvoja i otvaranje novih radnih mjesta, jednako kao i povećanje atraktivnosti turističke destinacije, a ovaj će projekt, uvjerena sam, taj cilj i ispuniti!-, naglasila je ministrica Žalac.

-Ovaj centar je od iznimne važnosti za funkcioniranje Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i njegov daljnji razvoj- izjavio je ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić.
Publisher:
gradimozadar.hr