tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 66 milijuna kn za jačanje turističke ponude NP Krka

11 godina s Vama!

66 milijuna kn za jačanje turističke ponude NP Krka

66 milijuna kuna bespovratnih eu sredstava za jačanje turističke
ponude nacionalnog parka krka
U petak 04. KOLOVOZA 2017. godine, nakon održane sjednice Vlade u Kninu, svečano je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt NEPOZNATA KRKA: SKRIVENA BLAGA GORNJEG I SREDNJEG TOKA RIJEKE KRKE vrijedan 80 MILIJUNA KUNA.

U susret proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u Kninu je održana sjednica Vlade Republike Hrvatske tijekom koje je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije GABRIJELA ŽALAC izvijestila o stanju iskorištenosti EU fondova u Šibensko-kninskoj županiji te o projektima koji se provode na tom području, a sufinancirani su sredstvima EU.

Po završetku sjednice Vlade, upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava za projekt _Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke, čiji je korisnik i prijavitelj Javna ustanova „Nacionalni park Krka". Cilj spomenutog projekta je turistički valorizirati srednji i gornji tok rijeke Krke i rasteretiti najposjećenije atrakcije u južnom dijelu nacionalnog parka, a njegova ukupna vrijednost iznosi 80 milijuna kuna, od čega će 66 MILIJUNA KUNA biti financirano BESPOVRATNIM EU SREDSTVIMA. Ugovor su potpisali ministrica ŽALAC, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje TOMISLAV PETRIC i ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka" KREŠIMIR ŠAKIĆ, a svečanost potpisivanja svojom je nazočnošću uveličao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske ANDREJ PLENKOVIĆ.

Ministrica ŽALAC izrazila je svoje veliko zadovoljstvo i čast što je upravo danas, u susret velikoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Kninu te ima priliku s korisnikom potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za hvalevrijedan projekt koji će, osim jačanja turističke ponude tog kraja, doprinijeti i  gospodarskom razvoju te otvaranju novih radnih mjesta što i jest cilj ove Vlade.
„Uskoro ćemo potpisati još 10 ugovora za Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode u vrijednosti od 402 MILIJUNA KUNA" naglasila je ministrica ŽALAC.

Na svečanom potpisivanju sjednici Vlade u Kninu, kao i na potpisivanju spomenutog ugovora sudjelovali su i šibensko-kninski župan GORAN PAUK te gradonačelnik Grada Knina, MARKO JELIĆ.
Publisher:
gradimozadar.hr