tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Otvorena Emmezeta u Zadru

11 godina s Vama!

Otvorena Emmezeta u Zadru

Deveti po redu prodajni centar Emmezeta otvoren u Zadru
U petak,1. rujna, u jutarnjim satima prvi su posjetitelji strpljivo čekali pred ulazom da se otvori ovaj popularni centar za namještaj i opremu za dom.

Na otvorenju centra našao se veliki broj kupaca, koje je čini se razveselilo otvaranje još jednog prodajnog mjesta u kojem će pronaći sve za uređenje doma ali i mnogobrojnih apartmana.

otvorenje_Emmezeta_19 Otvorena Emmezeta u Zadru

Na prodajnom smo mjestu zatekli Ines Marinović, voditeljicu jedne od tri zagrebačke Emmezete, koja pomaže zadarskim kolegicama da se snađu u svojim prvim radnim danima. Saznali smo ujedno da je ovo deveti prodajni centar Emmezeta u Hrvatskoj.

Razgovarali smo i s voditeljicom marketinga Emmezete

Prije punih 19 godina most Mladosti u Zagrebu se doslovno tresao od gužvi koje su se stvarale pred ulazom u Lučko, gdje je otvoren prvi Emmezeta centar na području Hrvatske. Te 1999. godine prisjeća se voditeljica marketinga Vanda Christ, Emmezeta je također bila prvi centar za opremanje doma u Hrvatskoj, gdje na jednom mjestu možete kupiti sve što vam treba za opremanje doma; namještaj, dekoraciju, multimediju, bijelu tehniku i male kućanske aparate.

otvorenje_Emmezeta_24 Otvorena Emmezeta u Zadru

Vaš je slogan niske cijene svaki dan, znači li to da će kupci ovdje naći i najjeftinije proizvode?

U cijeloj se priči trudimo da kupci ovdje pronađu najbolji omjer cijene i kvalitete, jer jeftini proizvodi mogu biti i vrlo nekvalitetni, a mi se trudimo da to tako ovdje ne bude.

U čijem je vlasništvu ovaj prodajni lanac?

Emmezeta je dio Steinhoff international grupacije, koja je drugi proizvođač namještaja u svijetu. Specifični smo po tome da se naš namještaj proizvodi na održiv način. Počevši od uzgajanja šuma, pa do krajnjeg proizvoda, Osim toga surađujemo puno i sa domaćim proizvođačima, te su svi hrvatski proizvođači pozvani na suradnju, a uvjet je da zadovoljavaju sve ekološke i druge kriterije Steinhoff grupacije. Što se tiče multimedije, informatike i kućanskih aparata koje također imamo u asortimanu prisutni su svi svjetski brendovi.

otvorenje_Emmezeta_4 Otvorena Emmezeta u Zadru

Kolika je površina i broj zaposlenika zadarske Emmezete?

Površina centra je 7000 m2 sa skladišnim prostorom, a sami prodajni centar je veličine 5500 m2. Imamo 70ak zaposlenih Zadrana.

Kakav je promet web shopa u usporedbi s prometom prodajnih mjesta?

S web shopom godinu za godinom bilježimo značajan rast, riječ je o dvoznamenkastom rastu. Znamo da je skromnost vrlina, ali je činjenica da smo jedan od uspješnijih web shopova u Hrvatskoj.

otvorenje_Emmezeta_10 Otvorena Emmezeta u Zadru

Kad spominjete rast prodaje događa li se on i na ukupnoj razini? 
Tako je prodaja je općenito porasla. Rast bilježimo kako putem web shopa tako i u prodajnim centrima. Iako smo bili prvi centar u Hrvatskoj ipak možemo reći kako je pojava konkurencije donijela i rezultate u većoj prodaji, jer ipak jedni druge "guramo", ako primjerice ovdje ne nađete traženi proizvod ići ćete u obližnji dućan u kojem ćete ga naći, a isto tako će i nama doći kupci iz konkurentnih dućana. Dok je konkurencija zdrava i dok su na tržištu fer igrači, nemamo ništa protiv toga, dapače. 



Publisher:
gradimozadar.hr