tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Kako kreirati prostor po principima zelene gradnje?

11 godina s Vama!

Kako kreirati prostor po principima zelene gradnje?

Foto: HSZG
Kako aktivno sudjelovati u kreiranju i stvaranju prostora prema principima zelene gradnje? Naučite putem edukacijskog programa GBPRO 2018
Kako ostvarivati niže troškove održavanja i maksimalne uštede energije, kako aktivirati prostor koji će maksimizirati zadovoljstvo i produktivnost njegovih korisnika, koje materijale i opremu koristiti, a da imaju najmanji mogući ugljični otisak i štetno djelovanje na okoliš i korisnike objekta, kako naučiti i na koji način ocijeniti i procijeniti zeleni potencijal zgrade ili prostora, kako saznati više o pravnom okviru i regulativi vezanoj uz zelenu gradnju, kako uvidjeti mogućnosti i prednosti iskorištenja prirodnih resursa poput sunčeve energije i svjetla – u službi kvalitete prostora, kreiranja atmosfere te posljedično efikasnosti u korištenju energije, kako saznati na koji način tijekom korištenja prostora prakticirati i promicati ekološke principe ponašanja, koje su specifičnosti i sličnosti međunarodnih sustava certificiranja zelenih zgrada - LEED®, BREEAM te DGNB te još mnogo toga.

gbpr1 Kako kreirati prostor po principima zelene gradnje?

Svjetskim istraživanjima je dokazano da objekti i prostori koji su kreirani, izvedeni i održavani prema principima zelene gradnje te koji su energetski učinkoviti - ostvaruju dodatnu vrijednost za sve sudionike u procesu planiranja, projektiranja, gradnje i korištenja objekata -  investitore, društvo u cjelini, prirodu i same korisnike zgrada. Ti podaci dokazuju da su održivi razvoj i zelena gradnja daleko više od trenda zbog brige o zdravlju svojih korisnika i njihovoj ugodi u prostoru, te smanjeni  utjecaj emisije CO2 na prirodni okoliš i sredinu u kojoj se nalaze. Kako bi omogućio edukaciju i profiliranje generacije međunarodno priznatih stručnjaka za zelenu gradnju u Hrvatskoj, a s ciljem što skorije implementacije zelenih principa gradnje i u našoj zemlji, Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa drugim europskim savjetima, lansirao je 2011. godine cjelogodišnji edukativni program: Green Building Professional. Do sada je održano 6 generacija GREEN BUILDING PROFESSIONAL programa. 

U šest godina 170 polaznika edukacije imalo je prilike upoznati se sa stranim i domaćim stručnjacima na području zelene gradnje te se informirati o petnaestak relevantnih i zanimljivih tema.

PROGRAM

Omogućuje stjecanje međunarodno priznatoga certifikata koji ima svoju prepoznatljivost i vrijednost u svim europskim zemljama i koji daje komparativnu prednost u kreiranju prostora prema zelenim principima. Edukacija je dvojezična - određeni moduli odvijaju se na engleskom jeziku, a određeni na hrvatskom, ovisno o predavaču. Zbog sveobuhvatnosti i multidisciplinarnosti tema koje GBPro obrađuje kroz 10 modula, upisom polugodišnjeg programa stječu se uvjeti, po završenom ispitu, za dobivanje međunarodnog certifikata Green Building Professional. To je ujedno cjenovno najoptimalnija ponuda. Postoji i mogućnost slušanja pojedinačnih modula. Edukacija se održava dva dana u mjesecu u trajanju od 9,00 – 16,00 sati. 

25.01.2018.    Green Design Principles / Green Envelope
26.01.2018.    Sustainable material and resources / Sustainable wooden construction
22.02.2018.    Managing Green Buildings and Cradle to Cradle / Green Houses
23.02.2018.    Sustainable urban planning and site selection / Waste management
22.03.2018.    nZEB / Advancing net zero
23.03.2018.    Building information modelling / Smart buildings (KNX)
26.04.2018.    Intelligent light design / Health & Wellbeing
27.04.2018.    Sustainability in Landscape architecture / Efficient water management
24.05.2018.    Green Building certification Systems - LEED/ BREEAM/ DGNB/ EDGE
25.05.2018.    Material lifecycle assessment & environmental product declaration requirements for sustainable materials for green building projects

KOME JE EDUKACIJA NAMIJENJENA?

Green Building Professional polugodišnji edukacijski program namijenjen je profesionalcima iz različitih disciplina uključujući arhitekturu, graditeljstvo, strojarstvo, elektrotehniku, ekonomiju, financije,pravo, marketing; potom vlasnicima zgrada, zakupcima, voditeljima projekata, investitorima, financijskim institucijama, građevinskim kompanijama, dobavljačima proizvoda i usluga u graditeljstvu, znanstvenicima i studentima, zaposlenicima u javnoj upravi - svima onima koji imaju za cilj biti usklađeni sa najnovijim trendovima u zelenoj gradnji te korištenju i održavanju prostora koje ima za cilj postizanje visoke kvalitete života i rada u prostorima i ostvarenje ušteda.

ŠTO EDUKACIJA UKLJUČUJE?

-  Radne materijale - prezentacije predavača, ankete, radionice
-  Izvrstan networking s istomišljenicima i podržavateljima zelene gradnje
-  Direktan kontakt sa inozemnim i domaćim ekspertima zelene gradnje
-  Slobodan ulaz na većinu edukativnih programa u organizaciji HSZG-a

Program 

Prijavnica

Rane prijave se isplate! Cijene pogledajte ovdje



Više na www.gbccroatia.org
Publisher:
gradimozadar.hr