tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Pri kraju sredstva za sufinanciranje stambenih kredita

11 godina s Vama!

Pri kraju sredstva za sufinanciranje stambenih kredita

Foto: gradimozadar.hr
Program subvencioniranja stambenih kredita završava koncem idućeg tjedna
Program subvencioniranja stambenih kredita koji provode Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) završava koncem idućeg tjedna zbog iskorištenja zakonom predviđenih sredstava.

APN će u srijedu 11. listopada 2017. godine objaviti Oglas u Narodnim novinama i javnim glasilima kojim će, sukladno zakonskim odredbama, obavijestiti sve zainteresirane građane o prekidu zaprimanja zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita u petak 13. listopada 2017. godine u 16 sati (do kraja radnog vremena APN-a), budući da je prema procjeni vrijednosti zaprimljenih zahtjeva ispunjen zakonom predviđeni iznos za subvencioniranje. Točan iznos subvencija prema zaprimljenim zahtjevima znat će se tek po završetku obrade svih pristiglih zahtjeva. Zahtjevi pristigli nakon naknadno, neće se uzimati u razmatranje.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama do sada je zaprimila 2073 zahtjeva iz svih deset kreditnih institucija – banaka s kojima su sklopljeni ugovori o davanju subvencioniranih kredita. Od ukupnog broja zahtjeva, 73,4% odnosi se na kupnju stana, 19% na kupnju kuće i 7,6% na izgradnju kuće. Također, obrađeno je 1900 zahtjeva od čega je 1710 zahtjeva odobreno, za 171 je zatražena dopuna dokumentacije, 12 zahtjeva je odbijeno, a svega 7 je odustalo od podnesenog zahtjeva.
Publisher:
gradimozadar.hr