tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Predavanje na temu oblikovanja izložbi i muzejskih postava

11 godina s Vama!

Predavanje na temu oblikovanja izložbi i muzejskih postava

Foto: M. Beusan
U Zagrebu se 30. listopada 2017. u 17:00h, u prostoru HKA održava predavanje arhitekta Marija Beusana na temu izložbi i muzejskih stalnih postava
Cilj predavanja je objasniti metodološki pristup pri oblikovanju izložbi i muzejskih stalnih postava na vlastitim realiziranim primjerima.

Riječ je o artikulaciji kompleksnog interijera u čiju je prostornu koncepciju i oblikovanje uključena prezentacijska funkcija. Prostorna organizacija obuhvaća uz potreban komunikacijski prostor i prostor namijenjen pozicioniranju posebno oblikovanih izložbenih elemenata. Njihovu formu i veličinu određuju svojstva pojedinačnih ili grupiranih izložaka, raspoređenih u prezentacijskom slijedu, koji je utvrđen muzeološkom koncepcijom.

Važan element u spomenutom oblikovanju i akcentualizaciji  pojedinih izložaka je svijetlo, jednako kao i promišljanje kolorističkih rješenja unutar odabira gradbenog materijala, ali i zasebno (bojanje zidova, tekstualni i slikovni posteri, razne podložne plohe, predmetne legende), te promišljanje sadržaja zvukovno-glazbenih kulisa.

Predavanje će se održati u Zagrebu, 30. listopada 2017. u 17:00h, u prostoru HKA,  Ul. grada Vukovara 271, 2. kat.
Publisher:
gradimozadar.hr