tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 CEMEX sedmi put nagrađen Indeksom DOP-a

11 godina s Vama!

CEMEX sedmi put nagrađen Indeksom DOP-a

U sklopu konferencije o društveno odgovornom poslovanju, koja je održana u hotelu Esplanade Zagreb u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR). CEMEX Hrvatska d.o.o. dobio je nagradu Indeks DOP-a za Odgovorne politike i prakse u radnoj okolini
CEMEX je dobitnik Indeksa DOP-a, nagrade za društveno odgovorno poslovanje koju dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj. Nagradu je direktoru Velimiru Viloviću uručila dr. sc. Maja Vučinić Knežević, pomoćnica ministrice, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u sklopu 9. konferencije o društveno odgovornom poslovanju koja je 21. studenoga održana u zagrebačkom hotelu Esplanade.

Sedmu nagradu Indeks DOP-a CEMEX je dobio za odgovorne politike i prakse u radnoj okolini. CEMEX je i prethodne godine nagrađen Indeksom DOP-a za odgovorne politike i prakse u radnoj okolini, što dokazuje kako je u poslovnoj zajednici tvrtka već godinama prepoznata kao odgovoran poslodavac zbog odgovornih praksi zapošljavanja, dobrih radnih uvjeta zajamčenih kolektivnim ugovorom, njegovanja i razvijanja stručnosti svojih zaposlenika, otvorene i suradničke radne atmosfere, a naročito zbog dobrih praksi na području zaštite zdravlja i sigurnosti. Upravo su CEMEX-ove proizvodne prakse koje jamče da se svaki zaposlenik i kooperant vrati kući siguran i zdrav prepoznate na nacionalnoj razini te tvrtku po kvaliteti izdvajaju kao dobar primjer industrijske prakse općenito.

Tvrtka je već prijašnjih godina nagrađena s tri Indeksa DOP-a u kategoriji velikih tvrtki, a dva je dobila za odgovorne odnose sa zajednicom.

Indeks DOP-a je metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koju su osmislili Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj te je provode već devetu godinu. Metodologija se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih. Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: velika poduzeća, srednja poduzeća, mala poduzeća, javna poduzeća, odgovorne politike i prakse u radnoj okolini, odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem, društveno odgovorni odnosi sa zajednicom, a dodjeljuje se i nagrada za najveći napredak u odnosu na prethodni Indeks DOP-a.
Ostali dobitnici ovogodišnje nagrade Index DOP-a su:

U kategoriji Velikih poduzeća
Dobitnik nagrade je: Vetropack Straža, d.d.
U kategoriji Srednjih poduzeća
Dobitnik nagrade je: Končar – institut za elektrotehniku d.d.
U kategoriji Malih poduzeća
Dobitnik nagrade je: DVOKUT-ECRO d.o.o.
U kategoriji Javnih poduzeća
Dobitnik nagrade je: Odašiljači i veze d.o.o.

Za područje: Odgovorne politike i prakse u radnoj okolini
Dobitnik nagrade je: CEMEX Hrvatska d.d.
Za područje: Odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem
Dobitnik nagrade je: Heineken Hrvatska d.o.o.
Za područje: Društveno odgovorni odnosi sa zajednicom
Dobitnik nagrade je: Inkasator d.o.o.
Za područje: Odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava
Dobitnik nagrade je: IKEA Hrvatska d.o.o.
Nagrada za najveći napredak
Dobitnik nagrade je: AquafilCro d.o.o.

Pokrovitelji konferencije su Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Gradska Skupština Grada Zagreba i Veleposlanstvo Kraljevine Norveške.
Publisher:
gradimozadar.hr