tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Održan svečani domjenak Zadarskog društva arhitekata i HKA

11 godina s Vama!

Održan svečani domjenak Zadarskog društva arhitekata i HKA

Održan je svečani domjenak Zadarskog društva arhitekata i područnog odbora Hrvatske komore arhitekata Zadar u sklopu kojeg je predstavljena izložba te publikacija radova ljetne škole arhitekture
U srijedu su se u Kneževoj palači okupili arhitekti, predstavnici Grada Zadra, studenti, novinari i ostala zainteresirana javnost povodom tradicionalnog Božićnog domjenka. Božićni domjenak zajednički su organizirali Zadarsko društvo arhitekata i područni odbor Hrvatske komore arhitekata.

izloba_zda1 Održan svečani domjenak Zadarskog društva arhitekata i HKA

U sklopu domjenka  također je predstavljena i publikacija te izložba radova ljetne škole arhitekture, koja se ovog ljeta održavala već treću godinu za redom i to na temu “Javni prostora grada, tradicija i suvremene potrebe”. Ovom je prigodom voditelj radionice, prof. Tihomir Jukić, sa Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, najavio i radionicu ljeto 2018. koja će biti na temu zadarskih otoka. Uz Prof. Jukića radionicu također vode i Feđa Vukić sa Studija dizajna te Božena Krce Miočić sa Odjela za turizam i komunikacijske znanosti.

O ljetnoj školi
Interdisciplinarna ljetna škola JAVNI PROSTORI GRADA – TRADICIJA I SUVREMENE POTREBE nastala je u sklopu projekta Povijesna središta, suvremeni grad i održivi turizam, ZADAR 2020. u organizaciji Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Na ljetnoj školi sudjelovala su 22 polaznika iz različitih područja, a održana je u kolovozu 2017. na Sveučilištu u Zadru. Razmjenom znanja sudionika različitih struka kroz cjelodnevne aktivnosti (studenti arhitekture i urbanizma, sociologije, psihologije, poduzetništva, turizma, geografije) te u kontaktu s lokalnom samoupravom i aktivnim sudjelovanjem građana, nastojalo se dati poticaj drukčijem pristupu planiranju, projektiranju i mogućim intervencijama u prostoru.

Tihomir_Juki_Fea_Vuki_Boena_Krce-Mioi Održan svečani domjenak Zadarskog društva arhitekata i HKA

Studenti su u sklopu terenske nastave upoznati s povijesnim razvojem grada i njegovim javnim prostorom.

Da bi što više saznali o zadarskom prostoru, uvodna tematska predavanja održali su stručnjaci za pojedina područja: prof. dr. sc. Feđa Vukić sa Studija dizajna i prof. dr. sc. Tihomir Jukić sa Studija arhitekture i urbanizma Arhitektonskog fakulteta te doc. Ana Pejdo s Odjela za geografiju Sveučilišta u Zadru i dr. sc. Tomislav Klarin s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Zimski broj gzd magazina donosi i pregled najzanimljivijih radova ljetne škole i to na temu Arbanasa, stambenog bloka na Relji, trga na Bokanjcu i Varoši. Magazin ćete moći besplatno preuzeti nakon Božića na lokaciji Borelli 4 u kiosku Hofman.
Publisher:
gradimozadar.hr