tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 CEMEX otvorio prvu vlastitu betonaru u Kaštelima

11 godina s Vama!

CEMEX otvorio prvu vlastitu betonaru u Kaštelima

Foto: Cemex
Prva betonara u Kaštelima u vlasništvu CEMEXa dobila je uporabnu dozvolu i krenula s isporukama betona
Po uspješno okončanom tehničkom pregledu koji je obavljen sredinom studenog, betonara Kaštela, izgrađena u rudniku Sv. Juraj, dobila je uporabnu dozvolu. Tjedan dana nakon toga s betonare je isporučena i prva pošiljka betona. Betonara Kaštela pokrivat će područje splitskog bazena.

„Osluškujući potrebe naših kupaca, odlučili smo se na investiciju u tvornicu betona u Kaštelima. Naši poslovni partneri odnosno njihovi projekti na splitskom području ubuduće će prvoklasni gotovi beton dobivati s CEMEX-ovog vlastitog proizvodnog pogona. Ovo je još jedan trajni temelj našeg cjelovitog nastupa na tržištu Splitsko-dalmatinske županije. Tvornica betona se nalazi u Kaštel Sućurcu, a započela je s proizvodnjom nakon ishođenja svih potrebnih dozvola“, rekao je Velimir Vilović, direktor CEMEX Hrvatske.

Objekti betonare zajedno s manipulativnim prostorom prostiru se na ukupno 3.500 m2. Riječ je o horizontalnoj stabilnoj betonari proizvođača MERKO, kapaciteta 80 metara kubnih na sat. Pri adaptaciji betonare ugrađeni su svi sigurnosni uređaji po CEMEX-ovim standardima zaštite na radu, kao i poboljšanja u upravljačkom i funkcionalnom smislu.

Na projektu postavljana betonare direktno je sudjelovalo sedam izvođačkih tvrtki i to pet za građevinske radove, jedna za strojarske i jedna za elektro radove te deset podizvođača. Glavni izvođač radova bila je tvrtka Takom d.o.o.
Publisher:
gradimozadar.hr