
Pržite poput šefa kuhinje - ništa lakše uz fritezu TEFAL Easy Pro FR3330
Doba je karnevala, a karnevalske zabave mirišu na krafne. Zašto ih i mi kod kuće ne bismo ispekli poput profesionalaca? Osim toga, naše bismo obroke mogli obogatiti i savršeno isprženim krumpirićima kojima se posebno vesele djeca i mladi.
Tako jednostavno, brzo i profesionalno prženje omogućava nam polu profesionalna TEFAL Easy Pro friteza, kapaciteta do 3 litre ulja, s tehnologijom hladne zone. S fritezom Easy Pro može se pripremiti čak 1,2 kg krumpirića što je fantastično ako kod kuće pozovemo goste ili obitelj na nedjeljni ručak.Grijaći element je u izravnom kontaktu s uljem za brze i savršene rezultate. Emajlirana posuda se može izvaditi i jednostavna je za čišćenje. Friteza se u potpunosti može rastaviti i svi dijelovi osim grijaćeg bloka mogu se prati u perilici posuđa.

Na fritezi je moguće odabrati temperaturu od 150 do 190 stupnjeva i nadgledati kuhanje kroz staklo na poklopcu. Poklopac se koristi tijekom prženja i opremljen je filterom.
S Easy Pro nikada nije bilo lakše pržiti poput profesionalca!
Tehnologija hladne zone
Ispod grijaćeg elementa, temperatura je puno niža. To se zove hladna zona. Mrvice i ostaci prženja ostaju u hladnoj zoni. Time se postiže da na krumpirićima nema tamnih zagorjelih mrvica i stoga izgledaju savršeno kao da su ih pržili profesionalci. Mrvice u hladnoj zoni neće zagorjeti i time će se smanjiti neugodni mirisi.
Jednostavno čišćenje
Friteza se može u potpunosti rastaviti. Poklopac, košara i posuda ali i kućište su sigurni za
pranje u perilici posuđa.
Recept za pripremu krafni s cimetom:
Sastojci za 4 osobe:
375 g brašna
1 prstohvat soli
75 g šećera
1 vrećica suhog kvasca
1/2 žličice cimeta
Sitno ribana korica 1 limuna
3 tučena jaja
100 ml mlijeka
100 g otopljenog maslaca, šećer za glazuru.
Priprema:
Pomiješajte brašno, sol, šećer, kvasac, cimet i koricu limuna. Pomiješajte jaja, mlijeko i rastopljeni maslac i izradite glatko tijesto.
Ostavite tijesto da odstoji na hladnom mjestu 2 sata. Izvaljajte tijesto na debljinu od 7 mm. Izrežite krugove promjera 7 cm. Pržite u dubokom ulju 5 do 6 minuta na 190 °C ili dok krafne ne poprime smeđu boju.
Ocijedite i posipajte šećerom za glazuru. Poslužite.
