tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Zadar bez crnih jama!?

11 godina s Vama!

Zadar bez crnih jama!?

Za četiri do pet godina Zadar bi trebao imati kompletno riješenu komunalnu infrasturkturu
Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, održao je javni kolegij s pročelnicima upravnih odjela otvorivši ga prijedlogom zaključka o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za izgradnju integralnog sustava odvodnje aglomeracija Zadar i Petrčane:

- Pred nama je Zaključak o sufinanciranju izrade natječajne dokumentacije za ukupno osam projekata koji obuhvaćaju nabavku roba i usluga te radova na izgradnji integriranog sustava odvodnje aglomeracija Zadar i Petrčane.

- Nakon izgradnje Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i kolektora visokih zona Grada, uz pomoć Hrvatskih voda i dostupnih sredstava iz Kohezijskog fonda Europske unije, ovim zaključkom započinjemo novi proces izgradnje sustava odvodnje na području Grada Zadra. Ukupno procijenjena vrijednost projekta je 408 milijuna kuna, a obuhvaća izgradnju mreže sustava odvodnje podijeljene u tri područja: Bokanjac, središnje područje Grada Zadra te naselja Petrčane i Kožino. Projektom je predviđena i nadogradnja Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te nabava opreme za potrebe budućeg novoizgrađenog sustava, naglasio je gradonačelnik Dukić.

Dukić je ovaj projekt nazvao drugom fazom programa „Zadra bez crnih jama“ jer se njime gradi mreža odvodnje koja će prolaziti kroz skoro 300 gradskih ulica, a pratit će ga obnova i opremanje ostale komunalne infrastrukture na tim trasama – od sustava oborinske kanalizacije do javne rasvjete i zelenih površina.

- Projekt će se realizirati kroz idućih 4 do 5 godina i kroz to razdoblje naš će grad biti veliko gradilište. No, prije svega, dobit ćemo suvremenu komunalnu infrastrukturu i trajno zaštićen okoliš po pitanju zbrinjavanja otpadnih voda-, kazao je Dukić zamolivši građane za strpljenje budući da će iduće godine, prema planu Zadar nastaviti biti veliko gradilište.


Aktivnosti oko dovršetka Centra Mocire


Gradonačelnik je izvijestio i o aktivnostima vezanim za dovršetak izgradnje Centra Mocire:

- Prošlog tjedna smo u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održali radni sastanak s ministricom Murganić i njezinim suradnicima te pomoćnikom ministrice znanosti i obrazovanja Stipom Mamićem na kojemu smo usuglasili sve radove nužne za dovršetak Centra Mocire, a čija je vrijednost procijenjena na 16 milijuna kuna. Razgovarali smo i o potrebnim poboljšanjima projekta koja se odnose na klimatizaciju, videonadzor, solarnu instalaciju, protuprovalnu zaštitu i slično, rekao je Dukić i dodao da je na sastanku zaključeno da se prihvaćaju svi troškovi nužni za dovršetak objekta, te da se po žurnoj izradi glavnog projekta za ishođenje građevinske dozvole naprave troškovnici i pokrene postupak javne nabave za izvođenje radova. Predviđeni početak radova na Centru Mocire je zadnji kvartal 2018. godine-

Kolegij_14 Zadar bez crnih jama!?


Zubna ambulanta u MO Bokanjac

Pročelnica UO za samoupravu i opće poslove, Dolores Grdović Kalmeta izvijestila je o prijedlogu Zaključka o davanju prostora u Mjesnom odboru Bokanjac na korištenje Domu zdravlja Zadarske županije za potrebe zubne ambulante i kazala da se radi o poslovnom prostoru u prizemlju zgrade MO Bokanjac površine 50 metara četvornih u koji je Grad, za potrebe zubne ambulante, već uložio 70 tisuća kuna za obnovu, u skladu sa standardima koje propisuje Ministarstvo zdravstva.

- Uz ovu ambulantu, od prije se tu nalazi i ambulanta primarne zdravstvene zaštite, knjižnica i društvene prostorije što potvrđuje da Grad Zadar sustavno prati potrebe svih naših mjesnih odbora-, kazala je pročelnica Grdović Kalmeta.

Gradonačelnik Dukić naglasio je da je otvaranje zubne ambulante u skladu s politikom razvoja mreže medicinske skrbi i usluga u svim dijelovima grada i u svim mjesnim odborima, pa će tako uskoro i velike gradske četvrti, Smiljevac i Crvene kuće, također dobiti ambulantu primarne zdravstvene zaštite.

Program informativno-izobraznih aktivnosti za zaštitu okoliša


Sljedeći je Program informativno-izobraznih aktivnosti za zaštitu okoliša koji je u skladu sa strateškim dokumentima RH o smanjenju količine otpada do 2020. Projekt je prijavljen za područje grada Zadra a predviđen je niz promotivnih aktivnosti, marketinška kampanja i radionice za stanovništvo na kojima bi se govorilo o potrebi odvajanja otpada, reciklaži, kućnom kompostiranju i svim mjerama smanjenja količina otpada. Predviđeno trajanje projekta je 20 mjeseci, a vrijednost je 1,4 mil. kuna
Publisher:
gradimozadar.hr