gradimozadar.hr   gradimozadar.hr   gradimozadar.hr  gradimozadar.hr 
Između zemlje i zraka, projekt agrAir

Projekt agrAir
Kvaliteta življenja u budućnosti koju prikazuje AgrarAir je poput polja gdje se generiraju neprekinute veze između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti
“Uvažavati prošlost kako bi postavili stil života u budućnosti” misija je agrAir instalacije koju je Piuarch dizajnirala povodom  Milanskog tjedna dizajna 2018.
 
Piuarch_agrAir_2_preview_compressed Između zemlje i zraka, projekt agrAir

Smješten u središtu Milanskog trga Piazza Castello, projekt je zamišljen kao prilika da malo  promislimo o tradicionalnim postavkama urbanih materijala i tkanina.

Ključne značajke ovog projekata su- svijetlo, kontrast, pažljiva uporaba resursa, uklanjanje svih barijera između interijera i eksterijera, između prirodnih i umjetnih prostora - gdje su vanjske linije u prirodnoj ravnoteži između elemenata zemlje i zraka.

Piuarch_agrAir_4_preview_compressed Između zemlje i zraka, projekt agrAir

Ova veza ostvaruje se kroz dva horizontalna sloja koja su međusobno paralelna. Donji dio, na zemlji, sastoji se od platforme koja je obojana hrđom a koju je izradio Laterlite te se savršeno uklapaju s ciglenim zidovima Dvorca Sforza. Tu su i dva pješačka prijelaza koja su gotovo u potpunosti prekrivena biljem što svojevrsno postaje neka vrsta botaničkog vrta.

Piuarch_agrAir_5_preview_compressed Između zemlje i zraka, projekt agrAir

Dizajnirao ga je Cornelius Gavril, a obogaćen je šarenim cvjetovima i mirisima koji su ujedno i simbol  poljoprivrednog oporavka u samom središtu grada. Paralelno sa “zelenim podrumom” mnoštvo prozirnih balona lagano pluta zrakom. Oblaci su metafora za šumu ali i sam grad također čiji odrazi mijenjaju boju tijekom dana tj. noći kada postaju plutajuće svjetiljke. Dizajnirao ih je Rossi Bianchi Lighting Design, a konstruirao Platek.

Piuarch_agrAir_6_preview_compressed Između zemlje i zraka, projekt agrAir

Kvaliteta življenja u budućnosti koju prikazuje AgrarAir je poput polja gdje se generiraju veze između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i gdje sve prolazi bez prekida, u nizu blagih pokreta svjetla, sjene, mirisa i boja.

Piuarch_agrAir_7_preview_compressed Između zemlje i zraka, projekt agrAir

Publisher:
gradimozadar.hr