gradimozadar.hr   gradimozadar.hr   gradimozadar.hr  gradimozadar.hr 
Zadar dio stručne edukacije Spring city tour

Tvrtke Wienerberger Hrvatska i Semmelrock Stein+Design vas pozivaju na Spring City Tour - predavanja namijenjena arhitektima i inženjerima građevine koja će se održati u Zadru, Rijeci i Osijeku

U četvrtak 17.5. u Zadru će se održati besplatna edukacija Spring city tour namijenjena građevinskim inženjerima, arhitektima i krajobraznim arhitektima s početkom u 17 h. Osim Zadra domaćin ovog edukacijskog programa biti će 22.5. Rijeka i 24.5. Osijek.

Predavanje organiziraju tvrtke Wienerberger Hrvatska i Semmelrock Stein+Design, a osim predavača Mateja Petrlina iz Wienerbergera i Ive Filipović, mag.ing.prosp.arch. iz Semmelrocka biti će zanimljivo saslušati predavanje prof. dr. sc. Boris Trogrlić, dipl. ing. građ. i predsjednika odbora za BIM Matiju Vinski, dipl. ing. Arh.

Opeka je prirodan, moderan i energetski učinkovit građevinski materijal koji nudi niz mogućnosti korištenja, kreativnost i zadovoljavanje potreba suvremenog stanovanja. Uz nova saznanja i inovativne tehnologije proizvodnje građevinskog materijala opeka zadovoljava sve uvjete moderne gradnje uz vrlo bitan estetski moment. Na ovu temu će prezentirati Wienerbergerov Product manager wall/roof za područje Hrvatske - Matej Petrlin, mag. ing. aedif.

BIM – Building Information Modeling je proces izrade projekata iz područja graditeljstva kroz izradu virtualnog trodimenzionalnog informacijskog modela građevine, sa snažnim naglaskom na suradnji svih sudionika u procesu projektiranja i sudionika u gradnji. Više detalja i informacija o procesima i primjeni BIM-a predstavit će Matija Vinski, dipl. ing. Arh.

Tema koja će biti posebno zanimljiva statičarima i projektantima građevinskih konstrukcija je „Projektiranje i proračun zidanih konstrukcija“ koje će predavati prof. dr. sc. Boris Trogrlić.

Novi urbani okoliš zahtjeva brojna održiva rješenja, a Semmelrockovi betonski proizvodi nisu samo vizualno lijepi nego imaju i ekološki značaj. Raznolikost boja i formata dopuštaju perfektno kombiniranje i stvaraju dojmljive optičke efekte. Održiva rješenja su ne samo pametan, nego i inspirativan odabir. Na temu dizajniranja vanjskih životnih prostora pričat će Iva Filipović, mag.ing.prosp.arch. iz tvrtke Semmelrock Stein + Design.

Predavanja će biti prijavljena u Programu stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata.


Program predavanja:


16:30 - 17:00 – B. Trogrlić - Projektiranje i proračun zidanih zgrada

17:00 – 17:30 – M.Petrlin - Glina – prirodna, moderna i energetski učinkovita

17:30 – 18:00 – M. Vinski – BIM – Uvod, procesi, primjena

18:00 – 18:30 – I. Filipović - Outdoor living solutions

18:30 – 19:30 – Networking, domjenak

Prijava za sudjelovanje: wienerberger.hr/prijavnice/spring-city-tour-predavanja


O predavačima


Matej Petrlin
Matej Petrlin, mag. ing. aedif. - 2015. godine stekao akademski naziv Magistar inženjer građevinarstva na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – usmjerenje konstrukcije, te postao treća generacija građevinara u svojoj obitelji. Nakon završetka studija, zapošljava se u tvrtki Wienerberger Ilovac d.o.o. na poziciji Project-technical specialist s ciljem pružanja tehničke podrške projektantima u građevinarstvu. Početkom 2017. postaje Product manager wall/roof za područje Hrvatske s ciljem unaprjeđivanja i optimizacije sistemskih rješenja tvrtki Wienerberger i Tondach.

Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prof. dr. sc. Boris Trogrlić
Prof. dr. sc. Boris Trogrlić, dipl. ing. građ. redoviti je profesor na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu, gdje predaje Građevnu statiku, Zidane konstrukcije i Fiziku zgrade. U znanstveno-istraživačkom radu bavi se numeričkim modeliranjem konstrukcija i djelovanjem potresa. Ovlašteni je inženjer i revident projekata s obzirom na mehaničku otpornost i stabilnost betonskih i zidanih konstrukcija.

Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Matija Vinski
Matija Vinski, dipl. ing. arh, diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2006. godine. Kao predsjednik Odbora za Informatizaciju, web i digitalne medije – odnosno „Odbora za BIM“ aktivno djeluje na polju implementacije BIM tehnologija u struci, razvoju smjernica i standarda za BIM u Hrvatskoj, odnosno sudjeluje u radu EU BIM Task. Vlasnik i direktor Arhitektura Vinski d.o.o, ovlašteni je arhitekt, voditelj projekata, koordinator zaštite na radu, te Green Building Professional.

Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.@semmelrock.com

Iva Filipović
Studij Uređenja krajobraza na Agronomskom fakultetu završila u Zagrebu 2008. Od 2008. god. zaposlena je u tvrtki Semmelrock Stein+Design doo na radnom mjestu projektantice. Od 2012 - 2015. godine stručni suradnik portala Budi in. za rubriku uređenja okućnice.


Publisher:
gradimozadar.hr