tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Kreće druga faza turističke valorizacije kanala sv. Ante u Šibeniku

11 godina s Vama!

Kreće druga faza turističke valorizacije kanala sv. Ante u Šibeniku

56,4 MILIJUNA KUNA ZA ŠIBENSKO-KNINSKU ŽUPANIJU I RAZVOJ PRIRODNE BAŠTINE
U utorak 22. svibnja 2018. potpisana su tri ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava za projekte unutar Poziva „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine„ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ ukupne vrijednost 56,4 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 40,3 milijuna kuna.

Ugovore su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric te u ime nositelja projekata ravnateljica JU Priroda ŠKŽ Anita Babačić Ajduk te gradonačelnici Šibenika i Drniša, Željko Burić i Josip Begonja.

Potpisani su ugovori za sljedeće projekte:

  • Turistička valorizacija kanala sv. Ante u Šibeniku - 2. faza ukupne vrijednosti 26.554.752,95 kn, od čega su bespovratna sredstva 20.000.000,00 kn
  • Hrvatski centar koralja Zlarin ukupne vrijednosti 24.127.147,50 kn, od čega su bespovratna sredstva 15.444.506,70 kn
  • NATURA DRNIŠ-Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000 ukupne vrijednosti 5.674.022,42 kn, od čega su bespovratna sredstva 4.822.919,06 kn

ibenik_potpisivanje Kreće druga faza turističke valorizacije kanala sv. Ante u Šibeniku

Ministrica Žalac naglasila je kako je po predmetnom Pozivu zaprimljeno ukupno 52 projektna prijedloga čiji su iznosi traženih bespovratnih sredstava uvelike premašili prvotno planirana bespovratna sredstva koja su iznosila 196 milijuna kuna zbog čega je Ministarstvo odobrilo povećanje sredstava Poziva na ukupno 400 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj s ciljem pospješivanja apsorpcije sredstava.

„Današnjim potpisivanjem nova tri ugovora, dosegli smo iznos od 169 milijuna kuna, od čega 111 milijuna kuna čine bespovratna EU sredstva za“, dodala je ministrica Žalac i naglasila važnost izravne i kontinuirane komunikacije sa županima, gradonačelnicima i načelnicima kao i upoznavanje s lokalnim i regionalnim razvojnim prioritetima za ostvarenje ravnomjernog regionalnog razvoja cijele Hrvatske, a to je ono što je ova Vlada i prepoznala i na čemu će ustrajati.

Gradonačelnik Šibenika, Željko Burić u svom je obraćanju istaknuo kako projekt poput ovoga ne predstavlja samo novi sadržaj za posjetitelje i goste, već i stvaranje novih radnih mjesta i uređenje centra i vizure mjesta. „Zahvaljujući sredstvima iz fondova Europske unije, naš se grad neprestano mijenja na bolje“, nastavio je gradonačelnik Burić, a domaćin svečanosti, gradonačelnik Drniša Josip Begonja također je naglasio važnost EU projekata i bespovratnih sredstava iz Europske unije bez kojih razvoj malih gradova kao što je Drniš ne bi bio moguć.

Potpisivanju je nazočio i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk koji je naglasio da upravo ovakvi projekti ostavljaju velik trag i konačno stavljaju u funkciju neke od naših najljepših i najvrjednijih resursa koji su desetljećima bili zanemareni, a dokaz su da je očuvanje prirodne baštine temelj održivog razvoja, generator novih radnih mjesta i gospodarske aktivnosti.

Svečanosti potpisivanja prisustvovali su i predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Ministarstva turizma i državna tajnica Josipa Rimac.
Publisher:
gradimozadar.hr