tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Novi broj gzd magazina u subotu se dijeli građanima Zadra!

11 godina s Vama!

Novi broj gzd magazina u subotu se dijeli građanima Zadra!

U subotu, 30.6. od 10 do 12 h na Narodnom trgu, ispred Lože građani mogu besplatno preuzeti gzd magazin!
UNESCO markica od velike je važnosti za turističku promociju Grada, a kako smo točno došli do ovog priznanja te koje su još zanimljive povijesne činjenice o gradu Zadru, doznajte iz razgovora sa Miljenkom Domijanom, koordinatorom ovog značajnog projekta. Za još više informacija donosimo i razgovor sa Francescom Bandarinom, pomoćnikom ravnatelja UNESCO-a, kao i kratak prikaz skorog uređenja UNESCO zidina.

Obnova povijesne baštine ponajviše je aktualizirana povlačenjem sredstava iz EU fondova, a kako je upravo u tijeku sveobuhvatna obnova Dvorca Janković u Virovitičko-podravskoj županiji, donosimo prikaz kako povijesti samog Dvorca, tako i konkretnog projekta obnove.

Brojne teme 13. izdanja vezane su upravo za obnovu i očuvanje povijesnih građevina, te odabir modernih, ali i tradicionalnih građevinskih materijala za tu svrhu. Doznajte koji su sustavi odvodnje primjereni za obnovu povijesnih građevina, te kako toplinski izolirati krovove te od vlage zaštiti podove?

Razjasnili smo kako izgleda kvalitetna ugradnje prozora, o čemu piše Bojan Milovanović, docent sa Sveučilišta u Zagrebu, a u razgovoru sa voditeljem Kamen Benkovca saznajemo kako spojiti moderno i tradicionalno, tj. kamen i toplinsku izolaciju.

Magazin će stići i na više od 2100 adresa čitatelja diljem Hrvatske, a ukoliko ga i Vi ubuduće želite primati na adresu, možete se prijaviti putem linka: https://www.gradimozadar.hr/magazin#prijava001
Publisher:
gradimozadar.hr