tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Dalmatinski cement gradit će Dominikansku Republiku

11 godina s Vama!

Dalmatinski cement gradit će Dominikansku Republiku

Od prošle nedjelje na vezu u tvornici cementa Sv. Jure u Kaštel Sućurcu, vrši se ukrcaj klinkera na brod Harriett. I ne bi to bila neka posebna vijest da Harriet ne kreće na prekooceansku plovidbu, na put duži od 5.000 milja, sve do egzotične Dominikanske Republike. Njeno krajnje odredište je luka Rio Haina na južnoj obali Dominikanske Republike u koju nosi 20.000 tona klinkera.
Naša tradicionalna izvozna tržišta, pored Bosne i Hercegovine i Crne Gore, su prije svega zemlje Mediterana. Tek svako toliko pojavi se i poneka ovako egzotična destinacija. Obzirom na zasićenost kapaciteta na Mediteranu, svako novo izvozno tržište je i korak bliže osiguravanju rada naših tvornica u punom kapacitetu", rekao je Goran Lončar, direktor Strateškog planiranja CEMEX-a Hrvatska.

„Ovo nije prvi izvoz u Dominikansku Republiku: još. 2000. godine brod cementa otpremljen je na ovo tržište. Zanimljivo je spomenuti i siječanj 2017. godine kada je brod našeg cementa otpremljen u Manaus, brazilsku luku lociranu u samom srcu Amazonske prašume. I iako prekooceanska prodaja cementa iz naših tvornica nije uobičajena praksa, prvenstveno zbog logističkih razloga, zbog poznate kvalitete našeg cementa povremeno nam se otvore i ovakve prilike", dodao je Lončar.
Publisher:
gradimozadar.hr