tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Stadioni svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji

11 godina s Vama!

Stadioni svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji

Mordovia Arena Saransk
Izgradnja stadiona i obnova infrastrukture
Gradovi domaćini Svjetskog nogometnog prvenstva 2018 osim Moskve sa dva stadiona bili su Sankt-Peterburg, Kalinjingrad, Kazanj, Nižnji Novgorod, Rostov, Soči, Ekaterinburg, Samara, Saransk i Vologograd.

1_Karta_stadiona_ Stadioni svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji

Praktički svi gradovi u kojima se igralo prvenstvo, nalaze se u europskom dijelu Rusije kako bi se smanjilo vrijeme putovanja. Jedini grad u azijskom dijelu je Ekaterinburg, 1700 km udaljen od Moskve. Grad je smješten na azijskoj strani planine Urala, a u blizini grada prolazi granica Europe i Azije te se Ekaterinburg smatra poveznicom dvaju kontinenata.

20_Volgograd Stadioni svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji
Stadion Volgograd

Ruski predsjednik Vladimir Putin osobno je pomicao rokove kako bi sve bilo gotovo na vrijeme. Najviše se, osim na 12 sportskih arena, trošilo na zračne luke koje je trebalo obnoviti, povećati im kapacitet te pojačati zaštitu. Bitna stavka bila je i povećanje smještajnih kapaciteta, odnosno izgradnja hotela. Sve navedeno bilo je dio državnog programa Izgradnja i obnova prometne infrastrukture, a ukupni proračun iznosio je 4,85 milijardi eura.

41_Ekaterinburg Stadioni svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji
Stadion Ekaterinburg

6_Luzniki_1 Stadioni svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji
Stadion Luzinki

Kompletan članak dostupan je u Građevinaru, ovdje.

Publisher:
gradimozadar.hr