tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Uređenje interijera malene suvenirnice

11 godina s Vama!

Uređenje interijera malene suvenirnice

Foto: Biljana Pažin
Mali izazov, velika promjena
Uređenje malog poslovnog prostora dobar je primjer koji nam prikazuje koliku transformaciju možemo postići u kratkom vremenskom roku i sa ograničenim financijama. Većina mladih investitora pri pokretanju posla mora uložiti sredstva i u uređenje unajmljenog poslovnog prostora. Zato je vrlo važno da prostor vizualno dobro izgleda i da pritom ne iziskuje puno dodatnih ulaganja.

Tako je želja ovog investitora bila da zapušteni poslovni prostor veličine 27 m2 pretvori u simpatičnu suvenirnicu i to u što kraćem vremenskom roku.

suvenirnica Uređenje interijera malene suvenirnice

suv Uređenje interijera malene suvenirnice

Kako je visina ulaznog dijela znatno niža od ostatka prostora, odlučila sam pretvoriti ga u otvoreni izlog sa ugodnim kutkom za sjedenje. Povišeni dio izloga obložen je OSB pločom obojanom u bijelo i nasut pijeskom. U izlog je postavljena Led traka uz rub pijeska i zida. Na pijesak su postavljene bijele police različitih veličina koje služe za izlaganje suvenira. Zidovi izloga obloženi su zidnom samoljepivom tapetom sa motivom procvjetale grane badema. Na pod spuštenog ulaznog dijela postavljena je obloga od umjetne trave. Udobne žute stolice sa plavim jastucima i stolić u obliku drvene barke daju poseban šarm izlogu i pozivaju vas da uđete u prostor.

suvenirnica3 Uređenje interijera malene suvenirnice

suvenirnica4 Uređenje interijera malene suvenirnice


Zahvati u interijeru

Pregradni zid od gips kartonskih ploča koji je dijelio predulaz od unutarnjeg dijela, srušili smo kako bismo dobili otvoren pogled. Čitav prostor obojan je bijelom bojom kako bi postigli dojam većeg, prozračnijeg prostora.

suvenirnica7 Uređenje interijera malene suvenirnice

suvenirnica8 Uređenje interijera malene suvenirnice

U prodajni prostor suvenirnice postavljene su jednostavne bijele police iza kojih se u stražnjem dijelu nalazi staklena stijena. Između staklene stijene i polica spuštena su perforirana čelična rolo vrata, obojana u bijelo. Na taj način smo dobili dovoljno prirodnog svjetla i ujedno zaklonili pogled na stražnji dio polica. Oštećeni pod suvenirnice poravnali smo nivelir masom te ga obložili svijetlim Vinilom.

Ispred vrata skladišta i WC-a postavljen je visoki pult za blagajnu i umatanje suvenira. Vrata skladišta obojana su u bijelo. Postavljene su nove zidne i podne pločice u skladištu i WC-u . U skladištu je predviđeno i mjesto za police i frižider.

suvenirnica5 Uređenje interijera malene suvenirnice

suvenirnica6 Uređenje interijera malene suvenirnice

Poseban ugođaj u popodnevnim i večernjim satima daje nova LED rasvjeta koja osvjetljava proizvode na policama suvenirnice.

Konačni rezultat uređenja, koje je trajalo četiri tjedna, je simpatična i prozračna suvenirnica sa domaćim ugođajem u kojoj se mogu kupiti autohtoni suveniri iz cijele Hrvatske.

tlocrt Uređenje interijera malene suvenirnice
Publisher:
gradimozadar.hr