tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Sustavi pomoći vozaču za gospodarska vozila učinit će ceste sigurnijima

11 godina s Vama!

Sustavi pomoći vozaču za gospodarska vozila učinit će ceste sigurnijima

Automatizirano, povezano i elektrificirano:
Bosch utire nove putove u teretnom prometu

Na 67. sajmu gospodarskih vozila IAA u Hannoveru, Bosch, kao dobavljač tehnologije i usluga, predstavlja svoje inovacije za teretni promet sutrašnjice.

 

Nove povezane usluge olakšavaju život vozačima kamiona i specijalistim za logistiku

Platforma povezivosti za usluge u oblaku: S pomoću nove platforme povezivosti Bosch povezuje gospodarska vozila tijekom njihova cijelog uporabnog vijeka te pruža tehnološki temelj za usluge u oblaku kao što su prediktivna dijagnostika i bežična ažuriranja softvera.

 

Boscheva prediktivna dijagnostika bilježi i procjenjuje stanja komponenata i sustava vozila i stalno ih šalje u oblak. Na temelju tih podataka kvarovi se često mogu predvidjeti i zahvaljujući tome na vrijeme riješiti. U budućnosti će Boschev elektronički horizont postati pametniji nakon svakog putovanja. 

 

Boschev sustav za bilježenje podataka o transportu pruža odgovore i osigurava transparentnost lanca dobave robe.

 

Središnji pristupnik upravlja razmjenom podataka između elektroničkih upravljačkih uređaja u kamionu i vanjskog svijeta na svim
sabirničkim sustavima te stoga predstavlja središnje komunikacijsko čvorište za povezana gospodarska vozila.

 

Digitalni bočni retrovizori i zasloni unapređuju iskustvo vožnje i poboljšavaju sigurnost

 

Digitalni bočni retrovizori: Sustav digitalnih retrovizorskih kamera koji su razvili Bosch i Mekra Lang kreće s proizvodnjom u 2019. Njime se dva velika retrovizora na vanjskoj strani kabine vozila zamjenjuju videosenzorima, čime se smanjuje otpor zraka i smanjuje potrošnja goriva i do 2 posto. Snimke kamera prikazuju se u stvarnom vremenu na zaslonima visoke razlučivosti u vozačkoj kabini.

 

Sustav prilagođava prikaz zaslona u skladu sa situacijom: prikaz u daljinu za autoceste, prikaz širokog kuta za promet u gradu i prikaz s visokim kontrastom za noćnu vožnju. A zahvaljujući Boschevom sustavu kamera EasyFit, digitalni bočni retrovizori mogu se naknadno postaviti na postojeće vozne parkove kamiona. Sustav se temelji na četiri kamere s iznimno širokim kutom gledanja koje prikazuju pogled od 360 stupnjeva oko vozila.

 

Sustavi pomoći vozaču poboljšavaju iskustvo vožnje i unapređuju sigurnost gospodarskih vozila a sastoje se od: upozorenja za skretanje, prepoznavanja mrtvog kuta, prediktivnog naglog kočenja te zadržavanja vozila u voznom traku. 

Publisher:
gradimozadar.hr