tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Tropski neboder povezan sa životom, obilnom vodom, zrakom i svjetlom

11 godina s Vama!

Tropski neboder povezan sa životom, obilnom vodom, zrakom i svjetlom

Oasia Hotel, Singapur
Oasia Hotel, Singapur: optimistična održivost sa stilom

Singapur je gusto naseljena gradska država, u kojoj je zemljište oskudno. Iz tog je razloga nužna izgradnja visokih zgrada. Novi standardi u pogledu izgradnje zgrada u središnjoj poslovnoj četvrti Singapura postavili su hotel Oasia iz istoimene hotelske skupine koja je dovršena 2016.

 

Oasia_Hotel_Singapore_Motiv_3_compressed Tropski neboder povezan sa životom, obilnom vodom, zrakom i svjetlom

 

Za razliku od konvencionalnih visokih nebodera, koji su hermetički zatvoreni i klimatizirani- ova zgrada, koju je projektirao lokalni WOHA ured, impresivno kombinira prirodu i arhitekturu, kako iznutra tako i izvan. Razni bazeni koji ukrašavaju zgradu također odražavaju ove visoke standarde. Kao dio cjelokupnog koncepta dizajna oblikovala ga je španjolska arhitektica i dizajnerica Patricia Urquiola, koja živi u Milanu, odakle vodi međunarodno priznati studio.

 Oasia_Hotel_Singapore_Motiv_7_compressed Tropski neboder povezan sa životom, obilnom vodom, zrakom i svjetlom

 

Za različite bazene, njemački brand Agrob Buchtal koristio je keramičke pločice iz CromaPlural sustava a svaki bazen ima svoj karakter:

 

Jedan se nalazi na 21. katu gdje je ujedno smještena moderna lokacija lounge kluba: bazen koji se tamo nalazi je dubine 1,20 metara, s dinamičnim cik-cak uzorkom dobivenim kombinacijom svijetlih i tamno plavih pločica, a nadopunjuje se plitkim barskim bazenom u kojem samo hladite noge dok uživate pijuckajući koktel.

 Oasia_Hotel_Singapore_Motiv_9_compressed Tropski neboder povezan sa životom, obilnom vodom, zrakom i svjetlom

 

Bazen na krovištu 27. kata podijeljen je na dva krovna restorana smještena u centru. Bazeni su također dubine 1,20 metara te imaju i vrlo plitko područje s ležaljkam okruženim vodom. Za razliku od većine krovnih područja hotela, čija je atrakcija općenito dalekosežni panoramski pogled, odavde je pogled na gradski horizont gotovo potpuno zamagljen obrnutom barijerom - što je još jedan dokaz nekonvencionalnosti WOHA arhitekture. Umjesto uzbudljivog pogleda, ovaj gornji dio zgrade nudi zonu iznenađujuće intimnosti, stvarajući neočekivanu oazu usred gradske vreve.

 Oasia_Hotel_Singapore_Motiv_11_compressed Tropski neboder povezan sa životom, obilnom vodom, zrakom i svjetlom

 

Neboder visine 190 metara nudi četiri velika vanjska područja u obliku tri velike verande te već spomenute krovne terase. Do desetog je kata okružen barijerom koja ima jednaku crvenu aluminijsku mrežu kao i ostatak zgrade. S vremenom, fasada će biti prekrivena 21-om različitom vrstom penjačica i vinove loze, te stvarati živahan kontrast moćnih crvenih i raskošnih zelenih tonova. Održiva arhitektura još uvijek nosi reputaciju ozbiljnosti bez humora. Oasis Downtown Hotel na ovaj način pokazuje kako postoji alternativa, koja podrazumijeva kombiniranje održivosti s optimiziranim dizajnom.

Izvor: www.agrob-buchtal.de

Publisher:
gradimozadar.hr