tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 FER-ov LAPOST - u konkurenciji za Innovation Radar Prize 2018

11 godina s Vama!

FER-ov LAPOST - u konkurenciji za Innovation Radar Prize 2018

Foto: FER
Europska komisija odabrala FER-ov laboratorij za završnicu natjecanja Innovation Radar Prize 2018

Europska komisija uvrstila je FER-ov Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije – LAPOST među 50 finalista natjecanja - Innovation Radar Prize 2018 i to za kategoriju „Excellent Science“.

LAPOST-1 FER-ov LAPOST - u konkurenciji za Innovation Radar Prize 2018

FER-ovci na Europskoj Robotskoj Ligi (ERL) u Piombinu, Italiji

Riječ je o natjecanju Europske komisije za identificiranje inovacija i inovatora istraživačkih projekta EU-a s najvećim potencijalom. LAPOST se našao među 50 finalista među kojima su i renomirana europska sveučilišta i instituti kao što su Technical University of Denmark, University of Iceland i njemački Fraunhofer Institute for Intelligent Analysis and Information Systems. Za ulazak u veliko finale, među 20 najboljih glasajte ovdje.

 

LAPOST FER-ov LAPOST - u konkurenciji za Innovation Radar Prize 2018

 

LAPOST4 FER-ov LAPOST - u konkurenciji za Innovation Radar Prize 2018

 

Projekt aPad zapeo je za oko Europskoj komisiji, odnosno njihovim stručnjacima za tehnologiju, inovacije i poduzetništvo koji su procijenili veliki potencijal projekta uvrstivši ga među 50 najboljih u Europi. U H2020 projektu aPad se razvija autonomno bespilotno površinsko vozilo koje je specijalizirano za morsko i površinsko mjerenje, mapiranje i inspekciju. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i najsuvremenijoj opremi, vozilo također može poslužiti kao pomoćno sredstvo za praćenje i nadzor opreme i osoblja u podvodnim misijama. 

 

UNIZG-FER FER-ov LAPOST - u konkurenciji za Innovation Radar Prize 2018

 

Projekt vodi izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković, koji iza sebe već ima nekoliko uspješno završnih europskih projekata na temu podvodne robotike. Profesor Mišković uz predavanja i istraživački rad, od ove akademske godine obnaša dužnost prodekana za znanost.

 

LAPOST2 FER-ov LAPOST - u konkurenciji za Innovation Radar Prize 2018

 

“Ova nominacija nam je izuzetno važna jer pokazuje da znamo rezultate istraživanja dovesti i u fazu komercijalizacije. Drago nam je da je Europa prepoznala naš trud i nadamo se da će i ostali istraživački laboratoriji slijediti ove korake kako bi se povećala inovacijska aktivnost FER-a”, izjavio je profesor Nikola Mišković povodom nominacije LAPOST-a na završnicu natjecanja.

 

aPad1 FER-ov LAPOST - u konkurenciji za Innovation Radar Prize 2018

Publisher:
gradimozadar.hr