tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Otvorene prijave za Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata za 2018.

11 godina s Vama!

Otvorene prijave za Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata za 2018.

Dodjela medalje za arhitekturu 2017. Sveboru Andrijeviću i Luki Korlaetu
Foto: HKA
Hrvatska komora arhitekata (HKA) objavila je javni poziv za prijave za Godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata za 2018. godinu

Kao priznanja strukovne institucije za istaknuti doprinos u područjima arhitekture, urbanizma i konceptualnih istraživanja, nagrade će se dodijeliti na Danima arhitekata 3.0 koji se ove godine održavaju u Splitu od 4. do 6. travnja.

 

„Nužno je kontinuirano nagrađivati i promicati kvalitetne arhitektonske i urbanističke projekte jer je prostor ono što ostaje iza nas budućim generacijama. Zato ćemo, sad već treću godinu za radom, dodijeliti Medalju za arhitekturu, Medalju za urbanizam i Medalju za konceptualni pothvat. Cilj dodjele nagrada Komore arhitekata je promicanje izvrsnosti, etičnosti i društvene odgovornosti arhitektonskog i urbanističkog stvaralaštva članova Komore te podizanje ugleda struke u široj javnosti.“, istaknula je predsjednica Komore arhitekata dipl. ing. arh. Željka Jurković.

 

Medalja za arhitekturu dodijelit će se inovativnom i originalno izvedenom arhitektonskom djelu, dok je Medalja za urbanizam namijenjena izvedenim urbanističkim ostvarenjima, usvojenim prostornim i urbanističkim planovima, prostorno-planskim i urbanističkim studijama i idejnim rješenjima. Konkurenti za Medalju za konceptualni pothvat su izvedeni ili neizvedeni projekti, prijedlozi, studije, stručne ili teorijske rasprave, izložbe ili filmovi iz područja arhitekture i urbanizma. Nagrada će se dodijeliti konceptualnom pothvatu koji predstavlja snažan, hrabar i jasan konceptualni refleks struke na izazove vremena.

 

Laureate će kao i do sada odabrati Ocjenjivački sud koji se sastoji od iznimno renomiranih hrvatskih arhitekata, akademika Nikole Bašića i Mladena Obada Šćitarocija, prof. Ante Kuzmanića,  prof. dr. sc. Karin Šerman i Tomislava Ćurkovića.

 

Rok za predaju prijedloga za nagrade je 25. veljače 2019. godine, a ocjenjivanje i dodjela nagrada provest će se sukladno Pravilniku o dodjeli godišnjih nagrada. Imena dobitnika nagrada bit će javno objavljena na svečanosti u okviru godišnje strukovne konferencije Hrvatske komore arhitekata, Dani arhitekata 3.0 u Splitu.

 

Podsjećamo, prošlogodišnji dobitnici Medalje za arhitekturu su Svebor Andrijević i Luka Korlaet, autori projekta „Stambeni sklop Jordanovac“ u Zagrebu. Zoran Hebar, autor projekta „Revitalizacija prostora uz rijeku Savu u Zagrebu, s osvrtom na uređenje toka u cjelini” dobitnik je Medalje za urbanizam, dok je Dinko Peračić, autor Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci u nastajanju, dobitnik Medalje za konceptualni pothvat.

 

Publisher:
gradimozadar.hr