tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Svjež zrak i ugodna mikroklima uz Hoval decentraliziranu ventilaciju

11 godina s Vama!

Svjež zrak i ugodna mikroklima uz Hoval decentraliziranu ventilaciju

Hoval
Sve više projektanata odabire decentraliziranu ventilaciju zahvaljujući prilagodljivosti sustava različitim potrebama.

Ugodna ventilacija i mikroklima prostorija od iznimne su važnosti, kako za proizvodne procese, tako i za produktivnost zaposlenika. Toga je svjestan i Hoval, jedan od vodećih inovatora u proizvodnji učinkovitih i ekološki prihvatljivih HVAC sustava, te je obogatio svoj asortiman novim decentraliziranim uređajima koje rade i u kombinaciji s dizalicama topline. No, kako se odlučiti koji sustav ventilacije odabrati: centraliziran ili decentraliziran? Prilikom odabira odgovarajućeg rješenja najprije utvrđujete potreban protok dobavnog i odvedenog zraka, a tek nakon toga birate sustav ventilacije.

  

Centralizirana ili decentralizirana ventilacija

Kod centraliziranog sustava postoji jedna snažnija ventilacijska jedinica koja centralno tretira zrak, dok izmjenu zraka za više prostorija omogućuje poseban sustav zračnih kanala. Zbog toga ugradnja ovakvog sustava traje duže te su potrebne dodatne radnje kako bi se sustav uklopio u interijer.

S druge strane, kod decentraliziranih sustava zračni kanali postaju apsolutno nepotrebni, a svjež zrak se ravnomjerno ubacuje u prostor, bez neželjenog osjećaja propuha. To se postiže ugradnjom nekoliko manjih i slabijih, autonomnih ventilacijskih jedinica koje izravno uvlače, filtriraju, zagrijavaju ili hlade vanjski zrak te ga ispuhuju na određene lokacije. Također, bez ružnih i vidljivih zračnih kanala oslobađa se vrijedan prostor, bolji su higijenski uvjeti i moguće je jednostavno održavanje jedinica, bez ometanja radnih procesa.

Zahvaljujući svojim izvrsnim sposobnostima prilagođavanja različitim zahtjevima, decentralizirani sustavi za ventilaciju, grijanje i hlađenje dokazali su se u praksi te se sve više korisnika odlučuje upravo za njihovu ugradnju. Tvrtka Hoval je prepoznata na tržištu po svojim sustavima decentralizirane ventilacije koji se izdvajaju od konkurencije upravo po učinkovitoj potrošnji energije i uštedi vrijednih resursa.

  

10._Hoval_-_tehnologija_ventilacije_540_x_405 Svjež zrak i ugodna mikroklima uz Hoval decentraliziranu ventilaciju

Slika 1: Primjer ugradnje Hoval decentraliziranog rješenja na krovu objekta

  

Tajna učinkovitosti Hoval decentraliziranih jedinica

Sa stajališta isplativosti i ekološke osviještenosti Hoval nudi širok asortiman jedinica koje odgovaraju različitim potrebama korisnika. Klimatizacijski sustavi mogu se ugraditi ispod krova (TopVent® recirkulacijske jedinice za dobavu zraka za grijanje i hlađenje) ili na krovu (RoofVent® jedinice za dovod svježeg zraka i odvod otpadnog zraka). Sve to omogućuje odabir visokoučinkovitog sustava koji osigurava minimalnu potrošnju energije te jamči fleksibilnost i nadogradnju u svim fazama, od planiranja, instalacije, puštanja u rad pa do održavanja.

  

Prikaz_Hoval_decentraliziranih_jedinica_za_ventilaciju_compressed Svjež zrak i ugodna mikroklima uz Hoval decentraliziranu ventilaciju

Slika 2: Prikaz Hoval decentraliziranih sustava ventilacije

  

Zahvaljujući patentiranoj distribuciji zraka uz Air-Injector, osigurana je optimalna distribucija zraka u prostoru, bez osjećaja propuha. Ovisno o stupnju vlažnosti otpadnog zraka, visokoučinkovit izmjenjivač topline unutar krovnih ventilacijskih jedinica može ostvariti povrat topline i do 86%! Tu su i energetski optimizirani ventilatori koji se automatski podešavaju za vrijeme rada jedinica. Stoga je volumen ulaznog zraka uvijek prilagođen trenutnim potrebama i ne troši se nepotrebno dodatna energija.

Ugrađenim decentraliziranim jedinicama upravlja TopTronic® C koji je posebno razvijen za potrebe decentraliziranih sustava. Ovaj sustav kontrole usklađuje rad jedinica te osigurava optimalno iskorištenje resursa, uz minimalnu potrošnju energije u svim radnim uvjetima čime se maksimizira korist za korisnika.

  

Hoval_TopTronic_C_regulacija_compressed Svjež zrak i ugodna mikroklima uz Hoval decentraliziranu ventilaciju

Slika 3: Hoval TopTronic® C regulacija

   

Ekološki prihvatljivo rješenje za budućnost

Od nedavno, decentralizirana ventilacija dolazi i u kombinaciji s dizalicama topline pružajući tako još veću dodatnu vrijednost, smanjenje štetne CO2 emisije uz korištenje obnovljivih izvora energije i, u konačnici, niže operativne troškove te veću učinkovitost cjelokupnog sustava. Upoznajte novu generaciju decentraliziranih jedinica, RoofVent® RP i TopVent® TP.

Dokazane RoofVent® jedinice za dovod svježeg i odvod otpadnog zraka s protokom zraka od 5500 m³/h (veličina 6) i 8000 m³/h (veličina 9) te TopVent® jedinice s recirkulacijom u veličinama 6 (6000 m³/h) i 9 (9000 m³/h) dolaze uz opciju reverzibilnih dizalica topline. Ove potpuno autonomne jedinice mogu biti opremljene s jednom ili dvije dizalice topline (kod jedinica veličine 9). Zahvaljujući ovoj kombinaciji cjelokupni sustav pruža visoku učinkovitost, uz značajno smanjenje operativnih troškova! Korištenjem obnovljive energije, nema potrebe za potrošnjom fosilnih goriva, te su i emisije CO2 svedene na minimum.

Hoval_RoofVent_RP_decentralizirana_ventilacija_compressed Svjež zrak i ugodna mikroklima uz Hoval decentraliziranu ventilacijuHoval_TopVent_TP_decentralizirana_ventilacija_compressed Svjež zrak i ugodna mikroklima uz Hoval decentraliziranu ventilaciju

Slika 4: Hoval RoofVent® RP i TopVent® TP decentralizirane jedinice

    

Ključne prednosti za korisnike

RoofVent® RP i TopVent® TP u potpunosti su decentralizirani sustavi za ventilaciju, grijanje i hlađenje, što znači da su i potpuno autonomni. Nije im potrebna ni središnja opskrba toplom i hladnom vodom, niti prostorija za opremu. Oba sustava ventilacije odlikuje visoka učinkovitost uz brojne prednosti za pojedine skupine:

  • Projektanti imaju više slobode pri projektiranju rješenja jer su decentralizirane jedinice isporučene spremne za ventilaciju te nema sustava zračnih kanala;

  • Instalaterima je skraćeno vrijeme ugradnje jer ne moraju provoditi cijevi kroz zidove te jedinice imaju već provedeno ožičenje;

  • Krajnji korisnici dobivaju pouzdaniji sustav ventilacije zahvaljujući upotrebi nekoliko autonomnih jedinica.

Publisher:
gradimozadar.hr