tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Svjetska kvaliteta boja i fasada proizvedenih u Hrvatskoj

11 godina s Vama!

Svjetska kvaliteta boja i fasada proizvedenih u Hrvatskoj

SITOLOR - Tvornica boja
SITOLOR - tvornica boja i fasada

toplina u domu gubi se preko svih površina koje graniče s vanjskim prostorom. Najveće površine koje nas dijele od vanjskog prostora su zidovi. Ukoliko nisu dobro izolirani, na tim se mjestima događaju i najveći gubitci energije, što rezultira vrlo visokim troškovima grijanja zimi, odnosno hlađenja ljeti.

 
Na rastuće cijene energije ne možemo utjecati, no na potrošnju možemo. U današnje vrijeme mnogo se govori o uštedi energije, a postižemo ju ponajprije kvalitetnom toplinskom izolacijom objekta.
Osim smanjenja ukupnih troškova za grijanje i hlađenje, te zdravijeg boravka u prostoru, štedeći energiju ujedno smanjujemo i štetne emisije CO2 te štitimo naš okoliš.

 
Štedeći na energiji, kvalitetnom toplinskom izolacijom osiguravamo i svrstavanje objekta u viši energetski razred, čime podižemo njegovu tržišnu vrijednost.

 
Osim ekonomske važnosti toplinske izolacije vanjskih zidova, jednako je važna i estetska dimenzija, budući da završni sloj fasade daje novo ruho postojećim građevinama, a novima vrlo važan atraktivan prvi dojam, koji uvelike može pomoći u daljnjoj prodaji ili iznajmljivanju. Ipak, najveća prednost toplinske izolacije je boravak u daleko zdravijem i ugodnijem prostoru, jer unutarnji zidovi zadržavaju temperaturu prostora održavajući ju ujednačenom u svim prostorijama.

 
Kod odluke o odabiru fasadnog sustava potrebno se uvjeriti u pouzdanost i kvalitetu ponuđenih rješenja, a jedno od sve popularnijih su SIMATERM fasadni sustavi Sitolor tvornice boja, jednog od prvih hrvatskih proizvođača gotovih pastoznih žbuka, koje štite i ukrašavaju više od milijun m2 fasada u Hrvatskoj i šire. Svojom stalnom kvalitetom uz prihvatljivu cijenu, orijentacijom prema potrebama kupaca i izvođača, SIMA je postao prepoznatljiv i poželjan brand, kako kod izvođača, tako i kod investitora.

 1 Svjetska kvaliteta boja i fasada proizvedenih u Hrvatskoj

  

SASTAV FASADNOG SUSTAVA
Certificirani ETICS fasadni sustavi sastoje se od ljepila, fasadne izolacijske ploče (stiropora ili mineralne vune), fasadne mrežice za armaturu, impregnacije i završne dekorativne žbuke. Svi sastavni dijelovi fasade moraju biti od istog proizvođača, kako bi fasada bila kvalitetno izvedena, osim fasadnih ploča i mrežica, koje mogu biti od bilo kojeg proizvođača uz uvjet da su predviđeni za ugradnju u ETICS sustave prema smjernicama ETAG 004.

 

FASADNI SUSTAVI SIMATERM MW I EPS
Sitolor tvornica boja nositelj je dva fasadna sustava: SIMATERM MW – certificirani fasadni sustav za toplinsku izolaciju mineralnom vunom, te SIMATERM EPS – certificirani fasadni sustav za toplinsku izolaciju pločama od ekspandiranog polistirena – stiropora. Uz odgovarajuće SIMA ljepilo (za mineralnu vunu ili stiropor) koje je ujedno namijenjeno za armiranje i zaglađivanje.

sima Svjetska kvaliteta boja i fasada proizvedenih u Hrvatskoj 

Kao sastavni dio fasadnih sustava, u ponudi su i tri vrste završnih slojeva SIMA žbuke: akrilatnih, silikatnih i silikonskih. Sve tri vrste SIMA žbuke dostupne su u zaglađenoj i zaribanoj strukturi, te različitim granulacijama zrna od 1 do 2,5 mm. SIMA akrilatne žbuke odlikuje najmanja potrošnja, vrlo lagano i jednostavno nanošenje, te su najčešći odabir kod izolacije EPS pločama. SIMA silikatne žbuke odlikuje veća paropropusnost i najbolji su odabir za nanošenje na vapneno-cementne podloge. Silikonske žbuke imaju najveću paropropusnost i iznimnu vodoodbojnost te su poželjan odabir u klimatskim uvjetima s puno padalina i većim zadržavanjem vlage. Za dekoraciju podzidova, u ponudi su mramorne žbuke SIMA MOZAIK.

 tri Svjetska kvaliteta boja i fasada proizvedenih u Hrvatskoj

  

  
eps Svjetska kvaliteta boja i fasada proizvedenih u HrvatskojSIMATERM EPS i SIMATERM MW povezani su ETICS fasadni sustavi prema smjernicama ETAG 004, s certifikatom Europskog tehničkog dopuštenja (ETA) izdanim od ovlaštenog instituta koji je član EOTA – Europske organizacije tehničkih dopuštenja. Vrlo važan, ako ne i najvažniji rezultat ulaganja u fasadu je estetski izgled. To je i očekivano, jer se radi o značajnoj investiciji od koje se očekuje rezultat, ne samo u boljim svojstvima građevine, već i estetskoj nadogradnji.
Sitolor tvornica boja je, poštujući osjetljivost svojih sugrađana po tom pitanju, posvetila posebnu pažnju kod kreacije SITOLOR TINTING SISTEM-a, sustava kompjutorskog nijansiranja koji je jedan od pionira uvođenja nijansiranja žbuka na samom prodajnom mjestu. Zbog čega je to važno istaknuti? Upravo zbog toga što danas kupac očekuje brzu isporuku žbuke u željenim nijansama i mogućnost da trenutno dobije dodatne količine, ukoliko se za time ukaže potreba, što nije moguće postići ukoliko se nijansiranje žbuke provodi isključivo kod proizvođača, a ne na samom prodajnom mjestu. Kako bi zadovoljili svačiji ukus, uz posebnu brigu o cjenovnoj prihvatljivosti, raspoloživo je preko 300 nijansi u ton karti COLOR 300, od čega je više od dvije trećine dostupno u najpovoljnijem cjenovnom razredu.

  

OSTALE BOJE U PONUDI TVORNICE SITOLOR

bojal Svjetska kvaliteta boja i fasada proizvedenih u Hrvatskoj
I tu ne završava priča sa Sitolor tvornicom boja. Slijedi uređenje interijera, za što su spremni BOJAL PREMIUM, boja vrhunske pokrivnosti, kojom će unutarnji zidovi dobiti osvježavajuću bjelinu ili pak prostoriji dodijeliti osobnost osebujnom nijansom, te DISPERAL i LATEX PRESTIGE, perive boje koje će oživjeti prostor i vrlo jarkim nijansama. Za ponovno bojanje postojećih fasada preporuča se EUROFAS, te specijalne silikonske i silikatne fasadne boje SILIKON DEKOR i SILIKAT DEKOR, koje su dostupne i armirane vlaknima.

 
Niti tu ne završava popis rješenja iz Sitolor tvornice boja, jer se ponuda širi i na lakove za drvo i metal, lazure za drvo i još mnogo toga. Zbog toga se obratite ovlaštenim prodajnim mjestima koja će Vam ponuditi kompletno rješenje za Vašu fasadu, interijer, ogradu ili drvene površine, i uz to pružiti dragocjeni savjet, vrhunsku uslugu i podršku.
www.sitolor.com

 


Ovlašteno prodajno mjesto:
topsistem Svjetska kvaliteta boja i fasada proizvedenih u Hrvatskoj


Publisher:
gradimozadar.hr