tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Znamo li graditi zgrade gotovo nulte energije (nZEB)?

11 godina s Vama!

Znamo li graditi zgrade gotovo nulte energije (nZEB)?

Foto: HSZG
U suradnji s Građevinskim fakultetom 16. svibnja 2019. u ZAGREBU se održava GREEN TALKS SIMPOZIJ

U suradnji s Građevinskim fakultetom 16. svibnja 2019. u ZAGREBU se održava  GREEN TALKS SIMPOZIJ u vremenu od 09.00 do 15.30 sati, na lokaciji Zagrebački inovacijski centar - ZICER, Zagrebački velesajam, Paviljon 12, 1. kat.

 

NA GREEN TALKS saznajte:

1. Što je nZEB, kada počinje obveza primjene nZEB standarda, kako projektirati i izvoditi nZEB projekte?

2. Energetske obnove zgrada, financiranje i provedba?

3. Koji su primjeri rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i energetskim obnovama?

4. Korištenje BIM-a za energetsku učinkovitost i kritički osvrt na BIM 

 

GREEN TALKS je BESPLATAN za sve sudionike uz ispunjenu PRIJAVNICU.

 

Postavlja se pitanje znamo li graditi zgrade gotovo nulte energije (nZEB)?

Iako postoje pozitivni primjeri, u Hrvatskoj još uvijek ima prostora za učenje. Napredak u smislu izvođenja radova postoji, ali i dalje trebamo učiti o tome kako projektirati troškovno optimalni nZEB. Na simpoziju će biti prikazani novo-razvijeni pristupi za obrazovanje arhitekata i inženjera te radnika prema programu Fit-to-NZEB.

 

Informacije, informacije – koristimo li sve što nam je dostupno kako bismo poboljšali kvalitetu projekata te olakšali radne procese?

Građevinski sektor u Hrvatskoj ne koristi sve mogućnosti koje nas okružuju tijekom građevinskog projekta. Izazovi koji se javljaju i koje je potrebno riješiti prije potpune i obvezne upotrebe BIM-a je edukacija svih sudionika u građevinskim projektima. Simpozij će dati uvid na koji način se provodi izobrazba za BIM u području energetske učinkovitosti (nZEB-a) kroz programe Net-UBIEP, BIMzeED te BIMCert, ali i na koji način se BIM trenutno koristi u praksi u Hrvatskoj i u Austriji, a istaknuti će se pozitivne strane BIM-a, ali i izazove koji još uvijek postoje.

 

 

BIM znači promjenu paradigme projektiranja i izvođenja (zapravo cijelog procesa građenja) pa zbog toga treba promijeniti dosadašnji način razmišljanja o građenju.

 

GREEN TALKS je NAMIJENJEN većinom za ARHITEKTE, PROJEKTANTE i INŽENJERE GRAĐEVINARSTVA, STROJARSTVA I ELEKTROTEHNIKE, STRUČNJACIMA IZ PODRUČJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI, KONZERVATORIMA te ostalu zainteresiranu javnost i građanstvo.

 

Publisher:
gradimozadar.hr