tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Udobnost interijera postiže se nizom elemenata

11 godina s Vama!

Udobnost interijera postiže se nizom elemenata

Foto: Weber
U zagrebačkom Francuskom institutu održano predavanje na temu udobnosti doma.

Francuska grupacija građevinskih materijala Saint-Gobain, objedinjena pod istim krovom usmjerila je svoje snage u kompletiranje različitih materijala iz vlastitog portfelja u energetski učinkovit, udoban i kvalitetan dom.

 

Internacionalni direktor marketinga tvrtke, gospodin Slawomir Szpunar održao je predavanje novinarima, a istog dana u nešto kasnijem terminu i projektantima o tome što sve utječe na kvalitetu prostora u kojima boravimo i živimo.

 

Lijepa-bijela-fasada-u-Hrvatskoj-web Udobnost interijera postiže se nizom elemenata

 

Kako današnji čovjek provodi gotovo 90% svog vremena u unutarnjem prostoru, pitanje udobnosti boravka u prostoru postalo je vrlo važno.

 

Na pitanje koliko nas je 100 posto sretno s našim domom te smatra kako ne mora u njemu ništa mjenjati iz publike nije podignuta niti jedna ruka, što zapravo znači da postoji veliki potencijal za nova ulaganja. Isto to potvrđuju i najnovija istraživanja koja dokazuju kako je svatko od nas u stanju platiti dodatni komfor kako kod kupovine automobila jednako tako i kod uredjenja prostora.

 

Tri elementa imaju najvažniji utjecaj na naš komfor

 

Prvi bi bio dovoljno svjetlosti. Zatim osim kvantitete važna je kvaliteta, pa je primjerice tako vrlo važno da je svjetlost dobro raspoređena u prostoru, te da nas ne ometa recimo pri radu za kompjuterom, što bi bio drugi važan element. Treći element je utjecaj okoliša, tj. pogled iz unutarnjeg prostora na zelenilo, more itd.

 

Odabir-fasadne-boje-web Udobnost interijera postiže se nizom elemenata

 

U prostoru u kojem boravimo važna je nadalje i akustika. Budući da obično ne možemo mijenjati susjede, zidove možemo. Ako nas ne ometa zvuk izvana pitanje je pak kako na nas utječe unutarnja buka, a u ovom slučaju Ecophon nudi dobra riješenja.  

 

Gdje je zona komfora?

 

Vegetative response je jedan od senzora koji ne možemo zanemariti. Ako spavate kraj ceste iako možda smatrate da ste naviknuti, sigurno niste odmorni kao što biste bili spavajući na tihom mjestu. 

 

Posljedice izbora dizajnera i arhitekata su nešto što utječe na život ljudi i to je vrlo važno maksimalno osvijestiti.  

 

Lijepa-djevojka-ispred-fasade-web Udobnost interijera postiže se nizom elemenata

 

Cilj je pokazati i što znači živjeti sa više udobnosti. Važno nam je da na kraju svi imamo životni prostor u kojem se osjećamo bolje. Samo jedan od trikova je da gipskartonske ploče recimo smanjuju vlagu u zraku. Zato ih je dobro imati u uredima.

 

Multicomfort je koncept koji je Saint gobain razvio. U Hrvatskoj je Saint gobain prisutan 20-ak godina, pod različitim brandovima koji nude izoacijska rješenja Isover, sustave suhe gradnje Rigips, Weber sustave za izolacije zgrada i fasadne sisteme, Ecophon sustave za akustiku, Pam sustave za kanalizaciju i vodovod.

Publisher:
gradimozadar.hr