tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 14. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva
14. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva

Hrvatska komora inženjera građevinarstva organizira četrnaeste po redu Dane Hrvatske komore inženjera građevinarstva od 13. do 15. lipnja 2019. godine u Opatiji.

Hrvatska komora inženjera građevinarstva organizira četrnaeste po redu Dane Hrvatske komore inženjera građevinarstva od 13. do 15. lipnja 2019. godine u Opatiji.

 

Sada već tradicionalni Dani prepoznati su kao prigoda za okupljanje stručnjaka različitih profila s područja građevinarstva. Svi sudionici skupa imaju mogućnost sudjelovati u raspravama i razmjeni mišljenja o temama od zajedničkog interesa, mogu naučiti nešto novo i družiti se izvan poslovnog okruženja. Prije svega, cilj je osigurati kvalitetno, stručno i odgovorno obavljanje poslova u graditeljstvu stalnom izobrazbom te usavršavanjem znanja i stručne kompetitivnosti kako bi na taj način pridonijeli razvoju struke, povećali njezin dignitet, odgovornost i učinkovitost.

 

Upravo zbog toga, a i zbog želje da i ovi 14. Dani predstave najnovija znanstvena i stručna saznanja, iskustva i primjere dobre prakse, uvjereni kako će se i ove godine okupiti veliki broj sudionika.

 

Predstavnici resornog Ministarstva upoznat će sudionike što novo donose Zakon o gradnji, Zakon o prostornom uređenju, Zakon o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja igradnje.

 

Ove godine će se u suradnji s resornim Ministarstvom održati i radionice za e-dozvolu, kako bi se članovi upoznali s informacijskim sustavom prostornog uređenja, E-poslovanjem, eKonferencijom te s nadogradnjom sustava eDozvola i uvođenjem digitalnog potpisivanja dokumenata.

 

S namjerom da se predstave najbolja dostignuća s područja građevinarstva, deveti put organizirat će se i svečana dodjela KOLOSA - nagrade Hrvatske komore inženjera građevinarstva. Nagrada se dodjeljuje za iznimne rezultate trajne vrijednosti na unaprjeđenju i razvoju struke, za javnu prepoznatljivost i priznatost te razvoj tehničkog stvaralaštva u RH, za izuzetna dostignuća kao i za poticanje investicija i doprinos razvoju i unaprjeđenju graditeljske djelatnosti.

 

I ove će se godine održati seminar uvršten u Program usavršavanja osoba za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje zgrada. Sudjelovanjem na tom seminaru ovlaštene osobe ispunjavaju godišnju obvezu usavršavanja i dobit će posebnu potvrdu o usavršavanju iz tog područja.

 

Svi sudionici skupa će u okviru stručnog usavršavanja ostvariti 20 akademskih sati.

Sve obavijesti vezane za skup možete naći na internetskoj stranici Komore www.hkig.hr.

Seminari će biti organizirani u hotelu Ambasador i kongresnom centru Conference park 25/7, a radionice u Vili Ambasador.

Organizacijski odbor planira i raznolika društvena događanja.

Pozivam Vas da rezervirate vrijeme kako biste mogli sudjelovati na 14. Danima, koji će se održati od 13. do 15. lipnja 2019.

Radujem se susretu u Opatiji i srdačno Vas pozdravljam, kazuje Predsjednica Komore, Nina Dražin Lovrec, dipl.ing.građ.

Publisher:
gradimozadar.hr