tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 14. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva

11 godina s Vama!

14. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva

Hrvatska komora inženjera građevinarstva organizira četrnaeste po redu Dane Hrvatske komore inženjera građevinarstva od 13. do 15. lipnja 2019. godine u Opatiji.

Hrvatska komora inženjera građevinarstva organizira četrnaeste po redu Dane Hrvatske komore inženjera građevinarstva od 13. do 15. lipnja 2019. godine u Opatiji.

 

Sada već tradicionalni Dani prepoznati su kao prigoda za okupljanje stručnjaka različitih profila s područja građevinarstva. Svi sudionici skupa imaju mogućnost sudjelovati u raspravama i razmjeni mišljenja o temama od zajedničkog interesa, mogu naučiti nešto novo i družiti se izvan poslovnog okruženja. Prije svega, cilj je osigurati kvalitetno, stručno i odgovorno obavljanje poslova u graditeljstvu stalnom izobrazbom te usavršavanjem znanja i stručne kompetitivnosti kako bi na taj način pridonijeli razvoju struke, povećali njezin dignitet, odgovornost i učinkovitost.

 

Upravo zbog toga, a i zbog želje da i ovi 14. Dani predstave najnovija znanstvena i stručna saznanja, iskustva i primjere dobre prakse, uvjereni kako će se i ove godine okupiti veliki broj sudionika.

 

Predstavnici resornog Ministarstva upoznat će sudionike što novo donose Zakon o gradnji, Zakon o prostornom uređenju, Zakon o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja igradnje.

 

Ove godine će se u suradnji s resornim Ministarstvom održati i radionice za e-dozvolu, kako bi se članovi upoznali s informacijskim sustavom prostornog uređenja, E-poslovanjem, eKonferencijom te s nadogradnjom sustava eDozvola i uvođenjem digitalnog potpisivanja dokumenata.

 

S namjerom da se predstave najbolja dostignuća s područja građevinarstva, deveti put organizirat će se i svečana dodjela KOLOSA - nagrade Hrvatske komore inženjera građevinarstva. Nagrada se dodjeljuje za iznimne rezultate trajne vrijednosti na unaprjeđenju i razvoju struke, za javnu prepoznatljivost i priznatost te razvoj tehničkog stvaralaštva u RH, za izuzetna dostignuća kao i za poticanje investicija i doprinos razvoju i unaprjeđenju graditeljske djelatnosti.

 

I ove će se godine održati seminar uvršten u Program usavršavanja osoba za provođenje energetskih pregleda i energetsko certificiranje zgrada. Sudjelovanjem na tom seminaru ovlaštene osobe ispunjavaju godišnju obvezu usavršavanja i dobit će posebnu potvrdu o usavršavanju iz tog područja.

 

Svi sudionici skupa će u okviru stručnog usavršavanja ostvariti 20 akademskih sati.

Sve obavijesti vezane za skup možete naći na internetskoj stranici Komore www.hkig.hr.

Seminari će biti organizirani u hotelu Ambasador i kongresnom centru Conference park 25/7, a radionice u Vili Ambasador.

Organizacijski odbor planira i raznolika društvena događanja.

Pozivam Vas da rezervirate vrijeme kako biste mogli sudjelovati na 14. Danima, koji će se održati od 13. do 15. lipnja 2019.

Radujem se susretu u Opatiji i srdačno Vas pozdravljam, kazuje Predsjednica Komore, Nina Dražin Lovrec, dipl.ing.građ.

Publisher:
gradimozadar.hr