Iznajmljivači - postanite prijatelji mora!

Pozivaju se iznajmljivači da pomognu educirati što više turista i putnika o važnosti očuvanja našeg mora!

Mora i oceani pokrivaju preko 70% površine Zemlje, a do sada je istraženo manje od 10% tog golemog prostranstva.

 

Značenje mora i oceana je mnogostruko: oni su najveći opskrbljivači kisikom, izvor su hrane i zdravlja, povezuju svijet putem transportnih i komunikacijskih kanala te predstavljaju ogroman energetski potencijal. Uz to, mora i oceani izvor su nepresušne umjetničke inspiracije, prostor su velikih tajni i misterija te ne poznaju nacionalne granice. Njihovo zdravlje ugroženo je zagađenjem, prekomjernim izlovom ribe i klimatskim promjenama.

 

Zajednički nazivnik ovom problemu jesu naše loše životne navike i neadekvatno upravljanje tim zajedničkim dobrom, o kojem ovisi gotovo tri i pol milijarde ljudi. O moru ovisimo i mi. Možemo reći da more ulazi u gotovo svačiji dom, budući da gospodarstvo Hrvatske uglavnom ovisi o moru, odnosno turizmu.

 

Hrvatsku je u 2018. godini posjetilo gotovo 20 milijuna turista, pa bi naš zajednički zadatak i odgovornost trebali uključivati i osvještavanje naših “privremenih stanovnika”.

 

Iz tog razloga, aMORE je pripremio niz jednostavnih preporuka koje svaki iznajmljivač može preuzeti, isprintati, personalizirati, uokviriti i njima oplemeniti svoje apartmane. Trenutno su na raspolaganju engleska i hrvatska verzija. Ako imate vremena i volje, možete pomoći prevesti i na druge jezike (ili poboljšati postojeće prijevode).

 

DOWNLOAD ENG

DOWNLOAD HR

 

Izvor: https://www.amorefestivalporec.net/post/iznajmljivaci-postanite-prijatelji-mora

 

AMORE1 Iznajmljivači - postanite prijatelji mora!

Publisher:
gradimozadar.hr