tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Kakvi su tepisi najbolji za odabir dječje sobe

11 godina s Vama!

Kakvi su tepisi najbolji za odabir dječje sobe

Dok se za odabir pravog tepiha za interijere može pronaći sve više savjeta, rijetko se mogu doznati savjeti za sobe mališana i odabir tepiha za njihove potrebe.

Za razliku od ostalih interijera u prostoru, dječje su sobe specifične. Fokus više nije primarno na izgledu sobe, bojama i dizajnu, već na funkcionalnosti tepiha te materijalima zdravima za djecu. O tome koji su tepisi najbolji odabir za dječje sobe, saznajemo od prodajnih savjetnika iz Tepih centra.

Kod tepiha za djecu jako je bitno paziti na higijenu kako isti ne bi skupljali prašinu i postali neugodni za djecu. Djeca su poznata po zaigranosti i ponekad malom nemaru, pa je bitno izabrati tepih koji neće pokazivati baš svaku mrlju koja se u igri pojavi.

Odabir tepiha koji je izdržljiv, lak za održavanje te ugodnog materijala zna biti težak zadatak. Stoga donosimo osvrt na vrste tepiha koje treba uzeti u obzir prilikom odabira onog najboljeg, uzimajući u obzir materijale, održavanje te dizajn.

  

Tepih_centar_3_compressed Kakvi su tepisi najbolji za odabir dječje sobe

 

Jedan od trenutno najpopularnijih tepiha na tržištu je tepih od suvremenih antistatičkih i antibakterijskih materijala kao što su polipropilen i poliamid. Cijenom prihvatljiv, po mekoći sličan vuni, otporan je na prljavštinu i vodu što ga čini lakim za čišćenje. Ovako mekan tepih koji se lako održava odličan je izbor za dječje sobe gdje se mališani mogu nesmetano igrati, a roditelji odahnuti bez straha od mrlja. Najbolji su za izbor soba u kojima su mala djeca koja znaju biti nestašna ili živahna.

  

Tepih_centar_5_compressed Kakvi su tepisi najbolji za odabir dječje sobe

 

Za mališane su popularni, ali i korisni tepisi s edukativnim motivima, primjerice s motivima ceste ili likovima iz crtića. Takvi tepisi šarenilom krase sobu, a djeca se uz igru nečemu uče te uživaju u zabavnom motivu. Isti dolaze u više oblika i boja koji se uklapaju u osobnost vašeg djeteta. Tako sam tepih postaje nova igračka, a djeca mogu dovesti prijatelje na igru.

 

Tepih_centar_2_compressed-1 Kakvi su tepisi najbolji za odabir dječje sobe

 

Za malo stariju djecu u obzir može doći fini, ručno rađen tepih od vune. Ručno rađeni tepisi omiljeni su zbog zvučne i toplinske izolacije koje sobe vaših mališana čine ugodnima za boravak. Prednost ručno rađenih tepiha su i prirodni materijali, koji su odličan odabir za očuvanje zdravlja djece, poglavito zbog čestog obitavanja u sobi. Jedina mana ovih tepiha jest dječja nepažnja, zato treba birati tepihe tamnijih nijansi kako baš i najmanja mrlja ne bi bila uočljiva.

  

Tepih_centar_1_compressed-1 Kakvi su tepisi najbolji za odabir dječje sobe

 

Također, dobar izbor za dječje sobe mogu biti i tapisoni proizvedeni modernom tehnologijom izrade i suvremenim materijalima koji pružaju povećanu kvalitetu koja se sve više traži pri uređenju dječjih soba. Tapisoni su: otporni na habanje, teško zapaljivi, dobri izolatori i pogodni za podno grijanje tako da Vaši mališani i bosi mogu bezbrižno uživati u zabavi.

 

image009_compressed Kakvi su tepisi najbolji za odabir dječje sobe

  

Posjetite prodavaonice Tepih centra gdje Vas očekuje završna ljetna akcija i genijalni popusti i do 55%.

 

Za više informacija posjetite web stranicu: www.tepih-centar.hr

Publisher:
gradimozadar.hr