tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Velux dani u Parizu: Kako dizajnirati u skladu s prirodom?

11 godina s Vama!

Velux dani u Parizu: Kako dizajnirati u skladu s prirodom?

Foto: Le Carreau du Temple ©Fernando Javier Urquijo
Jedini svjetski forum posvećen ulozi dnevne svjetlosti u oblikovanju građevina održava se u listopadu u Parizu

Hiroshi Sambuichi (Japan), Nicolas Michelin (Francuska), Rasmus Astrup (Danska) i Vincent Le Garrec (Francuska) glavni su govornici simpozija Velux Group’s Daylight Symposium and Healthy Buildings Day, koji će se održati 09. i 10.10.2019. u Parizu. Riječ je o jedinom svjetskom simpoziju posvećenom ulozi dnevne svjetlosti u oblikovanju građevina kao i vezi svjetlosti i zdravlja.

 

Osmi simpozij VELUX dnevnog svjetla i četvrti VELUX dan zdravih zgrada održat će se u Le Carreau du Temple, povijesno značajnoj zgradi u Parizu.

 

Osmi VELUX-ov simpozij o dnevnom svjetlu istražit će ulogu i značaj dnevne svjetlosti u stvaranju zdravih i otpornih zgrada te kako olakšati prijenos znanja iz istraživanja u praksu. Okupit će predavanja vodećih istraživača s područja medicinskih i građevinskih znanosti, kao i prezentacije slučajeva vodećih praktičara diljem svijeta koji pružaju bogat uvid u način na koji dizajniramo izgrađena okruženja.

 

Uz Dan zdravih zgrada, grupa VELUX poziva ključne ljude u građevinskoj industriji na dijalog o vrijednosti, dizajnu i trendovima korisnika. Okuplja graditelje, programere, projektante, vlasnike zgrada, arhitekte, znanstvenike i korisnike koji će u sklopu predavanja istražiti kako zdravlje i udobnost mogu potaknuti vrijednost, te pokazati kako zdrave zgrade danas mogu biti kamen temeljac u poslovanju. Stavlja se snažan fokus na način na koji dnevno svjetlo i udobnost mogu biti opipljivi prikazivanjem građevinskih slučajeva, rezultata i iskustva.

 

Zašto je sve važnije usredotočiti se na značajke zgrade koje poboljšavaju zdravlje? Koji su parametri i mjerila zdravog doma, zdravog radnog mjesta ili zdravog okruženja za učenje? Kako zdrave zgrade mogu povećati i razlikovati poslovnu vrijednost? Kako dizajnirati zgrade koje podržavaju zdravlje, sreću, sposobnosti učenja i produktivnost? Biti će prikazani i najnoviji rezultati istraživanja barometara zdravih domova za 2019. godinu uz izjave stanovnika zdravih domova: kakav je osjećaj i kako doživljavaju razliku?

 

Više o događaju ovdje: https://www.velux.com/veluxdaysinparis


Publisher:
gradimozadar.hr