tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 ROCKWOOL u tvornici kamene vune okupio više od 60 poslovnih partnera i uzvanika iz regije

11 godina s Vama!

ROCKWOOL u tvornici kamene vune okupio više od 60 poslovnih partnera i uzvanika iz regije

Foto: ROCKWOOL
• nakon početnih 100 milijuna eura koliko je iznosila green field investicija, tvrtka od 2008. do
sada uložila više od 20 milijuna eura
• povećan asortiman proizvoda i prvi puta se kamena vuna kombinira s drugim materijalima kao
što su aluminij, voal ili kraft papir

Zaposlenici tvrtke ROCKWOOL u vlastitoj tvornici u Potpićanu bili su domaćini poslovnim partnerima iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije. Među uzvanicima su prisustvovali poslovni partneri s kojima više godina uspješno surađuju, kao kupci ili dobavljači, zatim predstavnici lokalne i nacionalne vlasti, akademske zajednice te predstavnici sindikata kao i brojni pripadnici medija.

 


Povod ovom okupljanju je obilježavanje uspješne višegodišnje suradnje, a bila je to i prilika da tvrtka predstavi svoje poslovne rezultate kao i najnoviju investiciju koja se tiče ulaganja u proširenje ponude proizvoda. Aleks Fonović, direktor tvornice istaknuo je „Nakon početnih 100 milijuna eura koliko smo uložili u ovaj naš green fieled pogon, od 2008. do danas uložili smo više od 20 milijuna eura, što u povećanje proizvodnog kapaciteta, ponude proizvoda, u zadovoljavanje sve oštrijih ekoloških standarda kao i u obrazovanje naših zaposlenika ali i u projekte društveno odgovornog poslovanja“.

 

Obilazak ROCKWOOL u tvornici kamene vune okupio više od 60 poslovnih partnera i uzvanika iz regije

 


Pojasnio je kako je jedna od posljednjih većih investicija ona u tzv. offline proizvodnju. „Tu smo uložili više od 2,2 milijuna eura, a u njenoj realizaciji sudjelovalo je više od 40 stručnjaka te smo otvorili i 7 novih radnih mjesta“, rekao je Aleks Fonović.

 


Uzvanicima se obratio i Mehdi Ossor, direktor prodaje za regiju Adria: „U 11 godina proizvodnje u istarskoj tvornici puno smo ulagali kako bismo zadovoljili potrebe naših kupaca na tržištu. Unaprjeđivali smo asortiman proizvoda kao i kvalitetu naših rješenja od kamene vune te razinu usluge. U našoj tvornici proizvodimo više od 600 različitih proizvoda koji odgovaraju brojnim zahtjevima građevinskog sektora i različitih industrija. Od sada, a upravo zahvaljujući ovoj najnovijoj investiciji, izrađujemo proizvode koji kombiniraju kamenu vunu s drugim materijalima, poput aluminija, voala ili kraft papira. To su rješenja za kose krovove, pregradne zidove i ventilirane fasade.“

 

ROCKWOOL_partneri ROCKWOOL u tvornici kamene vune okupio više od 60 poslovnih partnera i uzvanika iz regije

 


Nakon obilaska tvornice i novog dijela proizvodne trake, uzvanici su nastavili slavlje u obližnjem agroturističkom gospodarstvu uživajući u lokalnim delicijama.


Publisher:
gradimozadar.hr