tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 IGH nadzor na mostu Gradiška

11 godina s Vama!

IGH nadzor na mostu Gradiška

Foto: IGH
IGH započeo s nadzorom radova na prekograničnom mostu preko rijeke Save kod Gradiške u BiH

Predstavnici Instituta IGH u petak 11. listopada prisustvovali su svečanoj ceremoniji otvorenja radova na prekograničnom mostu preko rijeke Save kraj Gradiške u Bosni i Hercegovini.

 

Predsjednik uprave Oliver Kumrić, direktor za međunarodna tržišta Domagoj Šimunović i direktor za stručni nadzor Josip Brajdić predstavljali su Institut IGH koji je s partnerima iz tvrtke Krebs + Kiefer odabran za usluge stručnog nadzora nad izvođenjem radova.

 

Ugovor o nadzoru vrijedi 1,85 milijuna eura, a predviđeni rok za izgradnju je 30 mjeseci od uvođenja u posao. Vrijednost kompletnog projekta izgradnje je 23,5 milijuna eura.

 

Zbog velike važnosti zajedničkog projekta izgradnje ovog međudržavnog mosta svečanosti otvaranja radova nazočili su i ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković, europska povjerenica za mobilnost i promet Violeta Bulc, član predsjedništva BiH Milorad Dodik, zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović te šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler.

 

Izgradnjom mosta Gradiška spojit će se već izgrađena dionica autoceste prema Banja Luci s Pan-Europskim koridorom X na dionici od Zagreba do Beograda, ali i brzom cestom s europskim koridorom E661 (veza srednje Europe od Balatona do Splita, odnosno Jadranskog mora) preko Okučana i Virovitice do granice s Republikom Mađarskom, zbog čega je dobio potporu Europske komisije i Europske investicijske banke.

Publisher:
gradimozadar.hr