tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Konferencija u Sarajevu: Sfera 2019:Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge

11 godina s Vama!

Konferencija u Sarajevu: Sfera 2019:Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge

Konferencija na temu „Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge'' održat će se 30. i 31.10.2019. godine u Sarajevu u Hotelu Hills

Ovo je VIII po redu Međunarodna znanstveno stručna konferencija u organizaciji mostarske kompanije Sfera d.o.o. Ovaj put organizira se u suradnji sa Arhitektonskim fakultetom iz Sarajeva, a tema je: ''Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge''. Dvodnevni program konferencije trajati će u terminu od 10 do 16 sati, a ulaz je besplatan uz obaveznu registraciju.

 

Prijaviti se možete putem web stranice: https://fasadnisistemi.sfera.ba/

 

Konferencija se bavi osnovnim elementom objekta – zidom. Iznose se regulative i standardi u području energetske efikasnosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu ''utopljavanja'' stambenih objekata, te preispituju znanstvena i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za toplinsku izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova, a uvesti će se i tematika ventiliranih fasadnih sistema, kao jedno od rješenja za finalni izgled objekta.

 

Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i suvremeni pristupi i materijali, njihove prednosti i uvjeti primjene kao i mogućnosti za poboljšanja.

 

Posjetitelji konferencije će moći uživati u uvodnim predavanjima i slušati o najboljim arhitektonskim praksama iz regije, a više o istom će govoriti: izv. prof. dr. Salihbegović Amira; Arhitektonski fakultet Sarajevo, prof. Emeritus arhitekture Branislav Mitrović; Studio MITARH, Igor Grozdanić i Sanja Galić Grozdanić; Studio NONSTOP.

 

Sponzori konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i tvrtka ROCKWOOL, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, tvrtka Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija.

Publisher:
gradimozadar.hr