tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 CEMEX se pridružio inicijativi Dani kolektivne sadnje drveća

11 godina s Vama!

CEMEX se pridružio inicijativi Dani kolektivne sadnje drveća

U akciji pošumljavanja Kozjaka zasađeno 900 sadnica

U sklopu građanske inicijative Dani kolektivne sadnje drveća CEMEX je organizirao pošumljavanje Kozjaka u dijelu rudnika Sv. Juraj – Sv. Kajo na kojem je završena eksploatacija.

CEMEX je prepoznao važnost ove inicijative te se odazvao i uključio u akciju pošumljavanja u svojoj lokalnoj zajednici, točnije na Kozjaku u dijelu rudnika Sv. Juraj – Sv. Kajo. U sadnji drveća zaposlenicima ove tvrtke pridružili su se učenici lokalnih osnovnih škola kraljice Jelene i kneza Mislava, pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Mladost i Solin, planinarska društva Kozjak i Sv. Jure, HGSS te predstavnici lokalnih gradova.

   

cemex03_compressed CEMEX se pridružio inicijativi Dani kolektivne sadnje drveća

 

U akciji je zasađeno oko 900 sadnica maslina, čempresa, lovora, ružmarina i lavande, a CEMEX je svim volonterima osigurao opremu za sadnju, marendu, kapu i promotivnu majicu.

   

„Željeli smo primjerom pokazati kako svatko od nas kao pojedinac može doprinijeti pozitivnoj promjeni i očuvanju okoliša te smo se s velikim zadovoljstvom pridružili ovoj hvalevrijednoj inicijativi. Sadnjom stabala doprinosimo borbi protiv klimatskih promjena, povećanju bioraznolikosti i promičemo održivo gospodarenje biljnim svijetom. Zahvaljujemo se svim volonterima koji su se pridružili akciji pošumljavanja Kozjaka. Ova stabla ostavljamo u naslijeđe onima koji dolaze iza nas“, rekao je Velimir Vilović, direktor CEMEX-a Hrvatska.

 

cemex04_compressed CEMEX se pridružio inicijativi Dani kolektivne sadnje drveća

 

Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i tako doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno dati i svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. Inicijativa se organizira i provodi na nacionalnoj, županijskoj i lokalnoj razini  od 25. do 27. listopada. Cilj inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.

Publisher:
gradimozadar.hr