tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Sfera 2019 - važno događanje za struku i nauku

11 godina s Vama!

Sfera 2019 - važno događanje za struku i nauku

Foto: Sfera
Počela VIII Međunarodna naučno stručna konferencija ''Sfera 2019:Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge''

Osma Međunarodna znanstveno stručna konferencija ''Sfera 2019:Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge'' otvorena je u sarajevskom Hotelu Hills. U svečanom obraćanju istaknut je značaj održavanja ovakvih manifestacija. Prisutne je pozdravo Nedžad Memić iz kompanije Sfera, koja je organizator događaja, poželjevši dobrodošlicu svim sudionicima.  ispred Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, koji je suorganizator, istaknula je važnost održavanja ovakvih događaja kako za struku tako i Izvan. prof. dr. Amira Salihbegovićauku.

 

Sfera5 Sfera 2019 - važno događanje za struku i naukuIzvan. prof. dr. Amira Salihbegović

 

Prisutnima se obratio i potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH, Mirsad Jašarspahić, koji je čestitao organizatorima na animaciji šire društvene zajednice.

 

sfear6 Sfera 2019 - važno događanje za struku i naukuMirsad Jašarspahić

 

U ime grada Sarajeva,a po ovlaštenju gradonačelnika ugodan boravak u gradu Sarajevu poželjela je Alma Rešo iz Ureda za urbanizam, investicije, stambene i komunalne poslove Gradske uprave Sarajeva.

 

sfera7 Sfera 2019 - važno događanje za struku i naukuAlma Rešo

 

Konferencija se održava dva dana, a iznose se noviteti, regulative i standardi u području materijala za fasadne sisteme. Konferencija na jednom mjestu okuplja struku i nauku, izlagače i predavače s područja regije, te nudi učesnicima mogućnost direktne komunikacije, uspostavljanja suradnje, te razmjenu znanja i iskustva, što je i krajnji cilj konferencije, ističu iz Sfere.

 

Konferenciju je podržalo više od dvadeset kompanija koje aktivno djeluju u ovom području i organizacija ovakvih događaja moguća je isključivo uz podršku realnog sektora. Sponzori i partneri će putem prezentacija i izložbenog dijela ponuditi sve neophodne informacije, te predstaviti novitete i trendove u domeni fasadnih sistema i ventilirajućih obloga.

 

Sponzori konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija, Mališić Home & Decor, BSP International, Bio Plus, te kompanija Bis Tip sa brendom Lunos.

 

Drugi dan konferencije održat će se panel diskusija o temi konferencije u kojoj aktivno sudjeluju svi izlagači, predavači i gosti. Ulaz na konferenciju je besplatan.

 

sfera1 Sfera 2019 - važno događanje za struku i nauku

 

Sfera2 Sfera 2019 - važno događanje za struku i nauku

 

Sfera Sfera 2019 - važno događanje za struku i nauku

Publisher:
gradimozadar.hr