gradimozadar.hr   gradimozadar.hr   gradimozadar.hr  gradimozadar.hr 
LJUBOMIR MIŠČEVIĆ - 40 godina kontinuiteta

OTVORENJE IZLOŽBE ARHITEKTURA I NAPREDNA ENERGETSKA UČINKOVITOST

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor za arhitekturu i dizajn otvara u ponedjeljak, 4. studenog 2019. u 19 sati izložbu pod nazivom Arhitektura i napredna energetska učinkovitost red. prof. art. Ljubomira Miščevića. Izložba je otvorena do 10. studenog 2019. 

 

Izložba je retrospektiva projekata i ostvarenja autora koja obuhvaća četrdeset godina autorskog stvaralaštva koje se temelji na konceptu napredne energetske učinkovitosti od pasivne sunčane (bioklimatske) arhitekture do arhitekture energetskog standarda pasivne kuće +, primjenom izvornih prostornih, tehnoloških, tehničkih i oblikovnih rješenja u arhitekturi raznih funkcionalnih tipova, u novogradnji, obnovi i urbanizmu.

 

Ova izložba zaokružuje vremensko razdoblje od prvog projekta pasivne sunčane obiteljske kuće Š1 u Zagrebu 1979., sve do recentnog projekta dogradnje Tehničke škole Ruđera Boškovića - Regionalnog centra kompetentnosti energetskog razreda A++, odnosno energetskog standarda pasivne kuće plus, također u Zagrebu.

 

Razvoj energetski visoko učinkovite arhitekture različitih namjena, novogradnje i obnove do faktora 10, od pasivne sunčane preko niskoenergetske do standarda pasivne kuće plus, prikazan je višegodišnjim ciklusom od pet prethodnih izložbi održanih u galeriji Modulor za arhitekturu i dizajn u Centru za kulturu Trešnjevka.

 

Izložba s katalogom i pratećim predavanjima je organizirana i ostvarena uz potporu Ministarstva kulture RH, Hrvatske komore arhitekata i drugih potpora. 

 

Izložba je ujedno i najava 12. Dana pasivne kuće u Hrvatskoj koji će se od 8. do 10. studenog 2019. održati na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u Kačićevoj 26.  

 

U okviru programa ovog trodnevnog međunarodnog skupa s izložbama i stručnim obilascima, u suorganizaciji Arhitektonskog fakulteta i Konzorcija pasivna kuća Hrvatska, autor će održati predavanje Arhitektura i napredna energetska učinkovitost.

 

Sudjelovanje na 12. Danima pasivne kuće u Hrvatskoj se za prijavljene članove HKA vrednuje s dva (2) sata u Programu stručnog usavršavanja.  

 

12-dani_pasivne_najava-4 LJUBOMIR MIŠČEVIĆ - 40 godina kontinuiteta

 

Više informacija, prijave i program na www.kpk.hr i www.arhitekt.unizg.hr 

Publisher:
gradimozadar.hr