tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Uskoro počinje REXPO 2019

11 godina s Vama!

Uskoro počinje REXPO 2019

REXPO svake godine posjećuju investitori iz Kine, Velike Britanije, Indije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a sve kako bi se informirali o ulagačkim prilikama u Hrvatskoj.

Od 26. do 27. studenog u zagrebačkom City Plaza centru održava se osmi međunarodni sajam investicija REXPO. Cilj sajma je osnaživanje nacionalne poslovne klime, a posjetiteljima će se predstaviti brojni investitori, projektanti i investicijski fondovi te svi oni koji svojim poslovanjem doprinose razvoju hrvatskog gospodarstva i ekonomije u regiji.

 

Svake godine REXPO posjeti više od 1500 posjetitelja, a sajam je podijeljen na dio u kojem gradovi i tvrtke predstavljaju svoje projekte te forumski dio posvećen najaktualnijim trendovima iz industrije.

 

Prvi dan sajma posvećen je infrastrukturnim projektima i investicijama. U 17 sati će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković svečano otvoriti sajam, dok će se prisutnima obratiti i ostali vladini dužnosnici.

 

 Rexpo_19_02 Uskoro počinje REXPO 2019

 

Prva panel rasprava pod pokroviteljstvom KPMG-a Barometar financija na tržištu nekretnina 2019 bavit će se temom tržišta nekretnina, njegova financiranja i očekivanja u budućnosti. Pored govornika iz tvrtke KMPG, u raspravi će sudjelovati i Ana Volk iz koncerna Sunce, Neven Mikec iz VMD-a, Patrick Franolić iz Spiller Farmera i predstavnici komercijalnih banaka.

 

Na drugoj panel raspravi pod pokroviteljstvom Colliers Internationala, bit će priče o pozicioniranju Hrvatske na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj investicijskog mapi, a na panel raspravi pod pokroviteljstvom tvrtke Opereta razgovarat će se o najaktualnijim trendovima u stanogradnji.

 

S kojim se problemima susreću strani investitori u Hrvatskoj tema je panel rasprave Prilike i neprilike stranih investitora u pribavljanju dozvola u Hrvatskoj i regiji. O trenutnoj situaciji u regiji govorit će predstavnici iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije, dok će svoju stranu priče i prepreke na koje nailazi reći i veliki indijski investitor u Hrvatsku.

 

Upravljanje projektom – ključna usluga za uspjeh investicijskog projekta tema je panel rasprave pod pokroviteljstvom tvrtke PlanRadar, koja je razvila softver za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji i tržištu upravljanja nekretninama, a nedavno su najavili proširenje aplikacije BIM inovacijom koja će omogućiti još učinkovitiji rad na projektima u graditeljstvu i nekretninama.

O tome kako uspješno upravljati projektom pričat će Bojan Petković, direktor tvrtke PlanRadar za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, Goran Legac iz Hrvatskih cesta, Miroslav Pauzar, direktor RC Osijek iz Instituta IGH, Dinko Polić, Voditelj Sektora za projekte sufinancirane sredstvima EU u Hrvatskim vodama, Ilija Beljan iz tvrtke Gark Konzalting i Klemen Fajmut iz Consilium Expert Groupa.

  

Rexpo_19_03 Uskoro počinje REXPO 2019

 

Nakon službenog otvorenja i ove godine će se dodijeliti nagrada REXPO 2019 Best New Investment Award, a od 18 sati održat će se REXPO Gala party powered by Chivas Regal.

  

Drugi dan sajma posvećen je HTL-u (Hotels, Tourism, Leisure), a teme o kojima će se raspravljati su benchmarking hrvatskog hotelijerstva, razvoj plažnih resorta te hotelska arhitektura i dizajn. Tradicionalno će se dodijeliti i nagrada Best New Hotel Award, a nakon službenog dijela programa i zatvaranja sajma druženje se nastavlja uz networking priliku u HTL Loungeu.

  

Cijeli program dostupan je na www.rexpo.hr, a službeno vozilo sajma je CARWIZ rent a car.

Publisher:
gradimozadar.hr