tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Promocija 16. broja GZD magazina

11 godina s Vama!

Promocija 16. broja GZD magazina

U novom 16. izdanju gzd magazina donosimo mnoštvo raznolikih tema, od zahtjevne konstrukcije, savjetovanja u projektiranju, novih tehnologija gradnje, sve do arhitekture i uređenja interijera.

Ovaj put sastali smo se sa prof. dr. sc. Jurom Radnićem, koji je nagrađen nagradom Kolos za projekt konstrukcije Zračne luke Split, a koji također za naš časopis otvoreno progovara i o svom neslaganju oko izgradnje Pelješkog mosta.

 

Kapetan Tihomir Ivanov, naš je sugovornik na temu projektiranja Luke Gaženica, a s nama je podijelio detalje o bitnim izmjenama prvotnog projekta.

 

Kako je u rekordnom roku realiziran projekt dogradnje hotela u Petrčanima saznajemo kroz razgovor sa Ivanom Palijanom.

 

Donosimo također i zanimljive projekte. Novoizgrađena vila smještena prvi red do mora unosi jednu svježinu potpuno mijenjajući vizuru urbanog okruženja malenog mjesta Bibinje. Istovremeno je iznad Primoštena smještena vila, koja prkosi svojom tradicionalnom arhitekturom, dokazujući kako će tradicionalna gradnja uvijek zauzimati posebno mjesto u okruženju, ali i pružati pravi mediteranski ugođaj. Nedaleko od nas u susjednoj Sloveniji pronašli smo prvu kontejnersku kuću, te saznali kako je još uvijek za ovakve tipove gradnje potrebna velika doza odvažnosti.

 

Više o svemu čitajte u novom izdanju gzd magazina, a koji možete preuzeti na kiosku Boreli 4.

Publisher:
gradimozadar.hr