tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Izbor za najbolje arhitektonsko rješenje u Europi

11 godina s Vama!

Izbor za najbolje arhitektonsko rješenje u Europi

Vila sv. Lovreć
Foto: K O R I D O R 2 7
Baumit Life Challege 2020.

Za sudjelovanje u prestižnom arhitektonskom natjecanju – Baumit Life Challege 2020., prijavljeno je više od 500 kandidata koji dolaze iz 27 zemalja, a među njima i Hrvatska koja će se predstaviti s ukupno 13 građevina. Glasanje je otvoreno za javnost.

 

Od Poljske, Austrije, Njemačke, Francuske, Grčke do Malte, Moldavije, Turske, Hrvatske… između čak 500 prijavljenih impozantnih primjera vrhunske arhitekture stručni žiri arhitekata, među kojima je i predstavnik Hrvatske – svjetski priznati arhitekt, Ante Vrban, birat će najbolje! Glasanje je otvoreno do travnja, a finalni izbor i proglašenje dobitnika održat će se 14. svibnja na velikom eventu u španjolskoj Valenciji.

 

Hrvatske građevine koje oduzimaju dah

 

Boje Hrvatske brani moderna obiteljska kuća koja kombinira moderne materijale i kamen kroz tradicionalni istarski stil iz Pule, zatim luksuzna vila – Villa PS Deluxe s pogledom na pješčani zaljev i Jadransko more, smještena u idiličnom medulinskom području. Moderna i minimalistička obiteljska kuća iz Požege se također našla u ovom društvu.

 

Life_Challenge_2020-1 Izbor za najbolje arhitektonsko rješenje u Europi

Istarska rezidencija

 

Life_Challenge_2020-10 Izbor za najbolje arhitektonsko rješenje u Europi

Vila PS Deluxe, foto: K O R I D O R 2 7

 

Life_Challenge_2020-15 Izbor za najbolje arhitektonsko rješenje u Europi

Minimalistička kuća Požega

 

U kategoriji višestambene zgrade je i višekatna zgrada iz atraktivnog gradskog naselja u Rijeci s pogledom na more. A u istoj kategoriji je i stambena zgrada iz Zagreba koja je smještena pored jezera Bundek sa zelenim krovom i modernim pristupom održivoj gradnji. U kategoriji nestambenih zgrada je studentski dom iz Požege kao i resort Marbera Flora kojeg čine zelene vile, smješten u hrastovoj šumi u blizini obale. U kategoriji toplinske izolacije našle su se dvije građevine, obje iz Osijeka: Graditeljsko - geodetska škola te zgrada Elektroslavonije. U kategoriji povijesne obnove, natječe se bajkovita Villa Justina iz 1901. koja je potpuno obnovljena. U kategoriji strukture koja naglašava dizajn predstavit će se luksuzna vila Mubahay iz Pule.

 

Life_Challenge_2020-4_SeeMar Izbor za najbolje arhitektonsko rješenje u Europi

Stambena zgrada u Rijeci , foto: Borna Subota

 

Life_Challenge_2020-13 Izbor za najbolje arhitektonsko rješenje u Europi

Meandar Zagreb, foto: Borna Subota

 

Life_Challenge_2020-7 Izbor za najbolje arhitektonsko rješenje u EuropiStudentski dom u Požegi

 

”Pozivi za sudjelovanje poput Baumit Life Challenge 2020. su važni jer govore vrlo konkretno o trenutku moje karijere i relevantnosti u poslu kojim se bavim. Velika je čast biti u društvu internacionalnog žirija s kolegama iz Europe. Ponosan sam na naše kandidate i njihov sam najveći navijač”, rekao je Ante Vrban.

 

Birajte i vi!

 

Osim stručnih ocjena ocjenjivačkog suda zbrajaju se i glasovi javnosti, pa možete do travnja i vi dati svoj glas putem linka i tako doprinijeti pobjedi hrvatske arhitekture u svibnju u Valenciji.

 

Life_Challenge_2020-5 Izbor za najbolje arhitektonsko rješenje u EuropiMarbera flora vile, foto © Bosnic+Dorotic

 

Life_Challenge_2020-3 Izbor za najbolje arhitektonsko rješenje u Europi

Povijesna sanacija vile Justina

 

Baumit Life Challenge 2020. natjecanje promovira znanje, održivost, kreativnost i estetiku. Uvjet za prijavu bio je da su zgrade nastale od Baumit materijala, između 2018. do 2020. i da se uklapaju u jednu od šest kategorija. Među njima se biraju najljepše obiteljske kuće, višestambene zgrade, nestambene zgrade, uzima se u obzir i najbolja energetska obnova, povijesna obnova te u posebnoj kategoriji struktura koja naglašava dizajn (zanimljive teksture i fasadne strukture iz svih kategorija).

 

Link za glasanje: ovdje

Publisher:
gradimozadar.hr