tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Impresivna rješenja odvodnje na obnovljenom Osječkom trgu

11 godina s Vama!

Impresivna rješenja odvodnje na obnovljenom Osječkom trgu

Trg Vatroslava Lisinskog rekonstruiran 2019. godine

Trg Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi rekonstruiran je i uređen u sklopu projekta "Stara pekara" u vrijednosti 66 milijuna kuna od kojih je gotovo 52 milijuna financirala Europska unija.

 

 

Na prostoru površine 6882 m2 neuređenog parkirališta Osječani su dobili suvremeni prostor za održavanje raznih kulturnih i društvenih manifestacija.  Projektom rekonstrukcije i rehabilitacije trga, što ga je prema idejnom projektu pobjedničkog natječajnog rada arhitektica Šantić i Tomić izveo Tim studio, pronašao se odgovor na potrebu za redefiniranjem i oživljavanjem prethodno zanemarene gradske prostorne cjeline, pri čemu suvremeni elementi ostvaruju skladan suodnos s povijesnim ambijentom.

 

 

Prostor trga oblikovan je kao niz od tri denivelirane cjeline. Svaka sadrži specifičan arhitektonski element: paviljon na višoj plohi, fontana na nižoj plohi te, između njih, prostor za zadržavanje/sjedenje/promatranje.

  

ACO2 Impresivna rješenja odvodnje na obnovljenom Osječkom trgu

 

ACO rješenja na objektu

Prostor trga je s tri strane okružen drvoredom na kojem je korištena Wotan zaštita za drveće - lijevano željeznu rešetku koja štiti korijen drveća te Standard metalnu ogradu koja štiti deblo od mogućih vanjskih mehaničkih oštećenja. Linijska odvodnja riješena je na cijeloj površini trga Qmax visokokapacitivnim kanalima s diskretnim upojnim rasporom na površini.

 

 

Ugradnja je izvedena s ili bez LED rasvjetnih tijela što je u konačnici ostavilo elegantan izgled na popločenoj površini trga.

 

Pristupni poklopci TopTek Paving idealni su za ovakve pješačke površine jer omogućuju ispunu betonskim opločnicima u punoj visini čime se produljuje vijek ispune, a ujedno su diskretni i sigurni za prelazak pješaka.

 

 

Ugrađeni ACO proizvodi


Publisher:
gradimozadar.hr