tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Propusnice za napuštanje prebivališta

11 godina s Vama!

Propusnice za napuštanje prebivališta

Pristup sustavu epropusnice

Stupanjem na snagu izmjena i dopuna Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH od 1. travnja 2020. godine, propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju se putem e-Propusnica. Takve propusnice mogu se izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se izdaju.

 

Sustav „e-Propusnice“ javno je dostupan na adresihttps://epropusnice.gov.hr te omogućava predaju zahtjeva za izdavanjem e-Propusnice prema:

  1. Poslodavcu
  2. Izabranom liječniku obiteljske medicine
  3. Nadležnom stožeru civilne zaštite

Za sve eventualne nejasnoće u vezi izdavanja propusnica obratite se direktno Stožeru na tel 023 208 156

U sustav se može prijavljivati korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav) na sljedeće načine:

  • Korištenjem vjerodajnice u sustavu e-Građani (npr. mToken ili ePASS)
  • Korištenjem drugih prihvatljivih vjerodajnica (npr. Token uređaja i aplikacija poslovnih banaka, FINA certifikata, elektroničke osobne iskaznice itd.)

 

Izdane propusnice će se dostaviti elektroničkim putem i u Osobni korisnički pretinac te se po potrebi mogu i ispisati na pisaču. Propusnica će biti u PDF dokumentu koji u sebi sadržava QR kod za provjeru te se ona može koristiti na mobilnom uređaju prilikom kontrole.

Za sve eventualne nejasnoće u vezi izdavanja propusnica obratite se direktno Stožeru na tel 023 208 156 

 

Od 19. travnja nisu potrebne propusnice unutar županije

 

Sukladno Odluci o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH od 1. travnja 2020. godine, propusnice se izdaju putem sustava E-propusnica na link  https://epropusnice.gov.hr/

Temeljem upućenog Prijedlog za donošenje Odluke o kretanju na području Zadarske županije bez e-Propusnice Stožeru Civilne zaštite Republike Hrvatske, a kako bi se ukinula mjera stavka 1. članka III.a. Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta u RH, Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Zadarske županije.

 

Donošenjem navedene Odluke, stanovnici Zadarske županije bez propusnice mogu putovati i na sve otoke, dok za stanovnike koji nisu sa područja Zadarske županije vrijede dosadašnje Odluke i upute.

 

Stožer civilne zaštite Zadarske županije, u suradnji sa svim Stožerima civilne zaštite gradova i općina na području Zadarske županije pratit će i dalje pridržavaju li se žitelji i ostali prisutni na njihovim područjima  svih dosad donesenih Odluka Stožera civilne zaštite, te mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ukoliko bude potrebe Stožer civilne zaštite Zadarske županije donijet će potrebne (ili posebne)  Odluke kako bi zaštitili sve naše sugrađane.

 

Od 19. travnja nisu potrebne propusnice unutar županije

 

Izvor: Grad Zadar

 

 

 

Publisher:
gradimozadar.hr