tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 HKA i HKIG uputile poziv svim stručnjacima, potreban pregled više od 5000 građevina

11 godina s Vama!

HKA i HKIG uputile poziv svim stručnjacima, potreban pregled više od 5000 građevina

Foto: Nikola Zoko, modnialmanah.com
U Zagrebu i okolnim mjestima potreban pregled više od 5000 građevina

Građani čiji su domovi oštećeni u potresu koji se dogodio u Zagrebu 22.3.2020. mogu se javiti na brojeve telefona Ureda za upravljanje u hitnim situacijama:

01 / 6585 - 157
01 / 6585 - 158
01 / 6585 - 159

Fotografije oštećenja stanova i zgrada zajedno s adresom mogu se poslati putem obrasca OVDJE

 

Hrvatska komora građevinskih inženjera u organizaciji sa prof. dr. sc. Josipom Atalić uputila je poziv svim stručnjacima iz područja zidanih i betonskih konstrukcija, a posebno revidentima da se odazovu ovom pozivu. Ako želite pomoći oko posljedica potresa, molimo unesite svoje podatke kako bi Komora imala popis svih raspoloživih volontera. HKIG Unaprijed zahvaljuje na vašem angažmanu. Naime već prvog dana javilo se 200 stručnjaka koji su započeli obilazak terena.

Obrazac za prijavu građevinari ispunjavaju ovdje: OBRAZAC

 

Hrvatska komora arhitekata pozvala je sve svoje članove koji imaju stručna znanja iz područja rekonstrukcija i sanacija, iskustvo na projektiranju, gradnji ili nadzoru nad takvim zahvatima da se volonterski priključe radu timova koji će na terenu procjenjivati štete od razornog potresa koji je pogodio Zagreb, a po potrebi sudjelovati i u drugim aktivnostima u sanaciji ovih šteta. 

Već u prvih sat vremena javili su se brojni arhitekti - volonteri na poziv, a brojka članova koji su spremni pružiti stručnu pomoć Gradu Zagrebu kontinuirano raste.

Komora arhitekata je obavijestila Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske o spremnosti brojnih članova da pomognu svojim stručnim znanjima u ovoj konkretnoj situaciji.

Komora arhitekata će još danas Stožeru uputiti listu svih arhitekata koji će se angažirati s njihovim kontaktima.
„Ovo je trenutak kada odgovorno, stručno i humano arhitekti trebaju pružiti svoja znanja, sposobnosti i rad na pomoć ugroženim sugrađanima i državnim institucijama koje organiziraju sve aktivnosti u sanaciji potresa“ naglasila je predsjednica HKA, dr.sc. Željka Jurković. 

Pisano očitovanje o spremnosti sudjelovanja u pružanju stručne pomoći sa svim osobnim podacima za kontakt arhitekti dostavljaju na mail arhitekti(at)arhitekti-hka.hr
Publisher:
gradimozadar.hr